PMP – Partidul Marea Păruială


Intră acum și în grupul de

De regulă, atunci când vrei să afli ce, și mai ales de ce, se întâmplă anumite lucruri, trebuie să aplici sintagma ”vezi de unde vin banii!!”. În engleză sună mult mai bine.

Marian Andronache (stanga) si Corneliu Popovici (dreapta)

În politică lucrurile sunt cam la fel, cu singura observație că sintagma este ceva de genul: ”vezi cui folosește!”.

 De asta mă întreb de câteva zile cui folosește tot scandalul creat pe seama candidaturilor la șefia PMP (Partidul Mișcarea Populară) Suceava. Și deși am pus pe tablă câteva scenarii ce păreau credibile, o singură concluzie a rezultat de fiecare dată: NIMĂNUI.

Nici celor din PMP și nici celorlalte partide de pe eșicherul politic sucevean.

PMP Suceava este într-adevăr, la nivelul câtorva localități, o formațiune care a depășit pragul celor 5 % și are consilieri locali. La Pojorâta are chiar și primar, pe Bogdan Codreanu, care însă este un caz special care ar fi câștigat alegerile indiferent la care partid candida. Însă nu are nici un consilier județean și astfel nu contează la nivel județean cam deloc. Consilierii locali ai PMP nu sunt foarte numeroși motiv pentru care au reușit ”să fie în cărți” doar acolo unde voturile lor puteau inclina balanța în favoarea primarului ales uninominal.

Așa s-a întâmplat și la Suceava, unde Marian Andronache a realizat performanța de a deveni viceprimar cu doar 2 voturi în Consiliul Local. Suficient ca majoritatea PNL-PMP sa aibă 12 voturi, față de alianța PSD-ALDE care are doar 11.

Ce se întâmplă acum la nivelul organizației județene a PMP ține doar de o zonă de frustrări politice acumulate de cei doi lideri, Marian Andronache și Corneliu Popovici. Care în final va duce la plecări din partid. Pentru că nu văd cum mai poate coabita Andronache cu Popovici.

Nu are rost să analizăm ce a făcut unul sau celălalt pentru partid pentru că lucrurile pot fi subiectiv interpretate. Cert este că ambii cred că ei sunt deținătorii adevărului.

Important este ce pot ei oferi de acum înainte.

Popovici poate ”oferi”, dacă va ieși președinte la nivel județean, postul de viceprimar al Sucevei. Asta după ce îl va fi dat afară pe Andronache din partid și apoi din funcția de viceprimar. Asta înseamnă multe procese, timp îndelungat, votul in Consiliul Local. Cu alte cuvinte..…cioara din par!

Andronache, de cealaltă parte poate ”oferi” colegilor de partid mult mai  multe avantaje.  Nu degeaba e viceprimar al Sucevei.

Popovici poate ”oferi”, de pe margine, sfaturi și ceartă. Gratis! Pentru că nu e pe nicăieri ca funcție. Andronache poate ”oferi” soluții pentru că e în teren și joacă. Bine sau prost, dar joacă!

PMP în zilele ce vor urma se va ”scutura” de multe personaje. Ce va rezulta va fi de văzut.

Un lucru e clar pentru toată lumea: la final, în privința taxelor și impozitelor la nivelul municipiului Suceava s-a făcut așa cum a vrut Ion Lungu. Primarul Ion Lungu.

 

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de