Hai cu autostrada! Hai că se poate


Intră acum și în grupul de

La multi ani și să aveți un an pe cinste!

Căci de distracție, sigur nu vom duce lipsă, fie că va fi cu ocazia Centenarului Marii Unirii, fie că va veni ca bonus.

 

Primul BONUS pe luna ianuarie ni-l oferă liderul național al PSD, Liviu Dragnea (încă președinte al Camerei Deputaților).

 Acesta va fi prezent la Iași, unde, cel puțin oficial, va discuta în prezența autorităților regionale, județene și locale cea mai mare problemă a zonei Moldovei – infrastructura rutieră.

Ca să fie mai credibil,  dl Dragnea îl aduce la discuții și pe premierul Mihai Tudose.

Ca să înțelegeți cum vine treaba: toată spuma decizională, inclusiv din opoziție, parlamentari, președinți, primari, oameni de afaceri vor fi pe 12 ianuarie la Iași pentru a vedea cam cum stă treaba cu drumurile prin Moldova și dacă mai e de făcut ceva.

Asta în condițiile în care dl Dragnea ar realiza ce e de făcut și care sunt problemele dacă ar avea amablitatea să urce singur la volan și să vină până la Suceava, fără ante-mergător. Dar nu se va coborî chiar la acest nivel.

Vizita în Moldova, așa la început de an, cu cei mai importanți factori de decizie de la nivel central și pe subiecte care cu adevărat dor în zona aceasta pare un pic ciudată. Dacă mai luăm în calcul și vizitele pe care Dragnea le va face la sediile PSD din capitalele orașelor reședință de județ din regiune e clar că nu de drumul expres Siret-Pașcani-București îi arde dlui Dragnea ci mai degrabă de drumul spre Cotroceni, de la Palatul Parlamentului.

Venirea lui Dragnea în Moldova, pe subiectele acestea, pe care chiar le poate rezolva dacă vrea, și cu publicul respectiv nu aduce decât a lansarea în campania electorală  pentru alegerile prezidentiale din toamna lui 2019.

Vă dați seama cam cum ar fi pentru Moldoveni să aibă drum expres spre Bucuresti și autostradă Iasi-Tg Mureș. Ar fi pentru unii un vis devenit realitate. Și Dragnea știe asta și plusează.

Culmea e că liderul regional, președintele Regiunii de Nord-Est, Gheorghe Flutur, care conduce județul Suceava din postura de președinte al Consiliului Județean, vrea și el aceleași lucruri și chiar s-a bătut să le rezolve. Deci nu ar avea motive să îl critice pe Dragnea & co. dacă s-ar apuca de ele.

Motiv pentru care va fi la Iași, alături de Dragnea dar nu neapărat în tabără lui.

Acum nu știu exact dacă Liviu Dragnea a discutat ceva, sau nu, cu Gheorghe Flutur dar știu că acesta din urmă are mână bună la președinți de țară, are 3 victorii consecutive pentru Cotroceni, două cu Băsescu și una cu Iohannis.

Motiv pentru care dacă își lansează PSD-iștii candidatul în prezența lui Flutur, cine știe, poate de data asta e cu noroc pentru ei! Și pentru președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan care ar bifa doar victorii politice pe toată linia, de la momentul ”descălecării” lui Cătălin Nechifor din iunie 2016, încoace!

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de