Klaus Werner Iohannis, un președinte comod pentru PSD, a dezamăgit chiar și nucleul dur al dreptei. Ne îndreptăm spre ilfovism, spre un blocaj total de soluții raționale-opinie


Intră acum și în grupul de

Klaus Werner Iohannis este un președinte comod: activitate publică minimală, vacanțe și concedii dese, economie de cuvinte (în schimb, urmărește evenimentele cu foarte mare atenție). În același timp, el este un președinte foarte comod și pentru PSD: într-un an de zile a nominalizat trei premieri de la acest partid, a renunțat să organizeze un Referendum pe tema justiției care ar fi tranșat acest subiect definitiv, a urechiat de formă și cu jumătate de gură derapajele pesediștilor și considerând că aceștia nu au maltratat suficient legislația penală, le-a mai acordat o șansă, să își ducă treaba la bun sfârșit. Din acest punct de vedere, un eventual al doilea mandat la Cotroceni, nu ar crea o mare dramă la PSD.

Prin nominalizarea Vioricăi Dăncilă și prin atitudinea foarte cooperantă față de PSD , Iohannis a reușit să piardă sprijinul nucleului dur al votanților de dreapta, iar USR a anunțat că va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2019. Dacă și PMP va avea propriul candidat, șansele unui al doilea mandat scad și mai mult, în condițiile în care nu va mai fi o mobilizare masivă la vot pentru un președinte care a strălucit mai mult prin absență și a girat guverne submediocre (Cioloș, Grindeanu, Tudose,  Dăncilă, etc)

Dacă pe partea stângă a electoratului, PSD și ALDE vor avea un singur candidat, pe Călin Popescu Tăriceanu, favorizat și de o slabă prezență la vot, acesta ar putea ieși președinte chiar din primul tur.

Astfel, viitorul arată sumbru prin faptul că nu mai există oameni politici de calibru, care să mobilizeze și să motiveze electoratul, să dea UN PROIECT DE ȚARĂ României și să aducă oameni competenți în posturile de conducere. Klaus Iohannis a dezamăgit multă lume, dovedindu-se un politician mediocru și egoist, la fel ca  marea majoritate a politicienilor români.

Din păcate, o mare parte din oamenii educați și bine pregătiți profesional vor alege să părăsească România în continuare. Țara noastră se îndreaptă spre un blocaj total în materie de soluții raționale.( Petre Țuțea spunea că ilfovismul are trei mari caracteristici: cretinismul, acțiunea  criminală și voioșia…)

 

Sociolog dr. Adrian BOTEZATU


Intră acum și în grupul de