Cu un singur Flutur nu se face un partid. Si cu atat mai puțin unul care să acceadă la guvernare


Intră acum și în grupul de

Consiliul Național al PNL, care a avut loc la finele săptămânii trecute, s-a dorit, cel puțin la prima vedere, a fi o contraofertă la Congresul PSD.

Teoretic, trebuia să vedem de la tribuna CN al PNL oameni, lideri naționali și județeni ai liberalilor, care să insufle o nouă tendință în politica aproape anostă pe care PNL o face în ultimul an.

 Și tribuna PNL a oferit de toate, dar cu siguranță nu un reper pentru cei din PNL și vreo speranță pentru electoratul de dreapta.

Cert este că în momentul de față, dacă a fi să analizăm discursurile actualilor lideri naționali ai PNL riscăm dezamăgirea. Și asta pentru că nu există în aceste luări de poziție decât frustrare pesonală, amestecată cu ură declarată la adresa PSD.

Nu am văzut un proiect pe termen mediu sau lung, nu am văzut o viziune și nu am văzut responsabilitate.

Am văzut însă un singur om cu discurs lucid și sănătos-pe liderul județean sucevean, Gheorghe Flutur, care a vorbit despre migrația forței de muncă, despre dezvoltare locală și infrastructură rutieră și despre oameni dar și despre cum ar trebui ei ajutați de noua politică a PNL.

Care noua politică a PNL?

Probabil că veți spune că cea a PARULUI în capul adversarului, cum total nefericit a înțeles să stimuleze activul PNL, chiar Ludovic Orban, președintele liberalilor . Nu doresc să comentez îndemnurile domniei sale pentru că oricum perioada cât va fi lider național al PNL va fi una tristă și cenușie pentru liberalism.

Interesant este însă că cei de la centru nu înțeleg că nu vor putea recăpăta încrederea electoratului de dreapta și nu îl vor stimula să vină la vot decat dacă vor veni în fața lui cu idei și lideri care să vorbească despre oameni și problemele lor.

Nu despre cum să îi spargi adversarului capul că să îi bagi ideile tale înăuntru.

De mult nu am mai văzut atâta lipsă de dorința unui dialog sau de argumente pertinente și asezonate cu soluții.

Din punctul meu de vedere singurul vinovat de locul pe care îl ocupă PNL în preferințele electoratului este doar PNL și cei care sunt acum la conducerea lui.

Și sigur tactica lui Ludovic Orban nu va da rezultate. Asta doar dacă PNL nu poate decădea mai mult. Însă deja cred că e pe fundul găleții cu penibil politic.

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de