Vineri 13. Sorin merge mai departe!


Intră acum și în grupul de

Noul prefect al judeţului Suceava, Popescu Sorin Arcadie (P.A.S.), a fost uns, vineri, 13 februarie, în funcţie, după toate canoanele administrative. S-a dat cu discursuri în lumea adunată buluc în fosta sală de bal a Palatului Administrativ al Sucevei, s-a băut o şampanie, s-au „sforăit” discursuri şi, în final, s-a zis “la revedere şi hai la treabă!!!” Faptul că momentul a avut loc vineri şi mai ales într-o zi de 13, poate însemna ghinion pentru P.A.S. Că aşa e la români de când e România: vinerea şi miercurea e post, sâmbăta şi duminica nu se lucrează, marţi sunt trei ceasuri rele şi tot aşa … De altfel, şedinţa s-a desfăşurat pe întuneric, iar vorbitorii au trebuit să se întrebuinţeze niţel pentru a se face auziţi. Faptul că nu s-a văzut bine în sală poate că e un avantaj pentru cei care nu au vrut să se sesizeze că noul simbol floral al coaliţiei PSD-PD-L este buchetul de cinci trandafiri portocalii. De altfel, la ambele colţuri ale mesei de la prezidiu exista câte o vază cu câte cinci asemenea flori. La urma urmei, trandafirii nu au chiar nici o vină.
Pentru noul prefect, faptul că a fost învestit într-o zi cu ghinion nu cred să însemne ceva, pentru că nu va avea timp la dispoziţie prea mult, să mediteze la asta. Chiar de luni, noul prefect are programat un miting de vreo oră cu vreo 100 de sindicalişti din cadrul unei direcţii din subordinea Consiliului Judeţean Suceava. Şi culmea ironiei e faptul că omul care l-a „uns” prefect, Gheorghe Flutur, e cel la care vor urla sindicaliştii luni pe la prânz. Asta e!
Apoi, nu se va termina bine mitingul ăsta, că noul prefect va trebui să facă faţă valului de schimbări în cadrul descentralizatelor sucevene. Iar aici, problemele vor fi cu adevărat serioase, pentru că posturile sunt cele care sunt şi ele trebuie împărţite frăţeşte, PSD cu PD-L.
Şi toate astea în timp ce va trebui să găsească şi două noi birouri în care „prietenii” săi de la PSD, Constantin Huţanu şi Eugen Girigan să-şi desfăşoare activitatea ca noi subprefecţi ai judeţului. Deci, e de lucru. Deci … succes!!!

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de