PNL Suceava s-ar vinde şi pentru un zâmbet made in Bucureşti


Intră acum și în grupul de

Liberalii suceveni s-au mai penibilizat odată. Miercuri, de faţă cu viceliderul Crin Antonescu, 13 din cei 20 de delegaţi ce vor fi prezenţi la finele săptămânii la Congresul Extraordinar de la Bucureşti au votat cu sârg susţinerea pentru Antonescu. Modul cum s-a făcut acest lucru este însă cel care ridică mari semne de întrebare.

La vot a ridicat mâna până şi preşedintele interimar, Relu Fenechiu, care la Congres o să aibă doar un singur vot şi nu mai multe. Apoi, din cele 13 voturi, un altul a fost dat prin reprezentant, adică … cumva că unul dintre delegaţi şi-a trimis la vot la sediul PNL un prieten, că el avea ceva treabă mai importantă. Din ce a mai rămas, votul a fost de 7 la 5. Vă daţi seama că pe muchie de cuţit.

Ca lucrurile să capete o „consistenţă” aparte, cei din PNL Suceava s-au şi grăbit să dea un comunicat de presă în care să spună că „majoritatea” dintre delegaţi îl susţine pe Crin Antonescu. Dacă ar fi să judecăm la rece ceea ce s-a petrecut la Suceava, se cheamă „că s-au îmbătat cu apă rece”, iar dacă vicepreşedintele Antonescu a „pus botul” la rezultatele din şarada de vot de miercuri – este un mare naiv. Ca să nu spun mai multe.

PNL Suceava, prin reprezentanţii săi, cum s-ar putea numi delegaţii la Congres, au dat încă odată dovadă de infantilism politic şi s-au vândut pe mai nimic. Ca să nu mai zic că prost să fii să crezi că până vineri la Congres lucrurile nu se pot schimba. Ceea ce a făcut PNL Suceava miercuri se va traduce în foarte scurt timp într-o penalizare pe care o va resimţi din toate punctele de vedere.

PNL Suceava nu este acum o echipă, nu are un lider autentic şi ca dovadă că totul este de vânzare şi schimbător în partid, sunt şi reacţiile la venirile celor doi lideri, Tăriceanu şi Antonescu. Până când cei care se dau a fi liberali nu vor pricepe că doar o echipă le poate da ceva forţă vor fi veseli şi se vor crede importanţi doar la momente de genul celui de miercuri, după care, vor deveni „no name”. Pentru că tot Relu Fenechiu şi Tiberiu Prodan vor face cărţile prin birourile de la Bucureşti.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de