Dacă nu acum, atunci când? Dacă nu ei, atunci cine?


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a votat vineri, în jumătate de oră, bugetul pe 2009. Consilierii PSD, foarte vocali şi extrem de iritaţi la ultimele întâlniri ale deliberativului judeţean, au fost blajini şi cuminţi şi au ridicat mâna foarte repede, ca nu cumva să se înţeleagă altceva.

Dacă ar fi să mai spunem că de la şedinţă au lipsit 75 % dintre consilierii PNL (adică 3, că ei sunt de toţi 4) şi că în jumătate de oră a fost gata de citit, de comentat şi de răspuns la toate întrebările ce ţineau de buget, vă puteţi face o idee asupra a ce a însemnat aceasta pentru executivul judeţean. Un fleac. Preşedintele Gheorghe Flutur (PD-L), care în urmă cu câteva zile era destul de sceptic cu privire la votul consilierilor PSD, a rămas efectiv mut de uimire când a văzut cât de lejer sunt acceptate explicaţiile sale cu privire la alocarea fondurilor.

Ca lucrurile să fie şi mai clare asupra a ceea ce s-a petrecut la CJ, trebuie să vă spun că la un moment dat şedinţa deliberativului judeţean a degenerat într-o „şedinţă cu părinţii” în care „dirigintele” Gheorghe Flutur le explica celor prezenţi cam care sunt nevoile clasei, iar consilierii, ca nişte părinţi ascultători şi dornici să se bage pe sub pielea celui care are puterea de a mai şterge absenţele din catalog, tot licitau şi îi mai suflau în pânze.

Atât de penibilă a devenit şedinţa la un moment dat, încât consilierii (vă rog să citiţi Dumitru Mălăşincă) se întrebau în gura mare dacă dă cineva de băut şi îi tot sugerau noului director al Centrului Cultural Bucovina, Petru Horvat, că ar fi „momentul să mulţumească şi altfel pentru votul ce i s-a dat”.

S-a mai discutat în şedinţa CJ de vineri despre … dacă să se cheme copaci sau arbori, copacii pe care îi vor vărui de Paşti primarii din judeţ în cadrul programului judeţean de curăţenie generală şi apoi … la revedere.

Mă gândesc cu tristeţe cam ce e în sufletul lui Flutur, când vede câtă „aplecare” au consilierii judeţeni faţă de proiectele sale şi mai ales câtă disponibilitate la vot unanim e în CJ. Fără miză şi fără opoziţie reală, treaba la CJ devine pe zi ce trece o afacere pur şi simplu portocalie.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de