„Ficiorii” lui Gheorghe Flutur …


Intră acum și în grupul de

Doi tineri membri ai PD-L Suceava, şi e vorba de Radu Pricope şi Florin Hrebenciuc, s-au apucat joi, pe 19 noiembrie, să lanseze o carte cu titlul: „Legislativul în spaţiul Uniunii Europene”. Nu am să vorbesc despre demersul lor scriitoricesc pentru simplul fapt că, din punctul meu de vedere, este inutil, atâta timp cât în spaţiul românesc cultura, investiţia în tineret şi mai ales buna creştere nu prea au repondent sub nici o formă.

Mă întreb totuşi ce o fi fost în capul celor doi tineri PD-L-işti să se apuce ei, cu de la sine putere, să-şi dea cu părerea despre Uniunea Europeană, despre cutume, despre legile ce domnesc formele de guvernământ din UE şi aşa mai departe, că te şi apucă durerea de cap citind aşa ceva. Din punctul meu de vedere, lucrarea este una pur ştiinţifică şi, ca atare, ca cititor simplu cred că ar trebui consumată cu atenţie şi cu pauze suficient de mari pentru a nu crea neplăceri.

Drept este că la lansarea de joi a cărţii m-am distrat pe cinste ascultând o serie de oameni care chiar dacă nu au citit nici măcar o jumătate din carte şi-au dat cu părerea despre ea. Cum am auzit şi oameni care au putut spune lucruri atât de frumoase despre lucrare, şi mă refer expres la Evelyn Graur, încât m-am apucat din nou să o răsfoiesc gândindu-mă că am scăpat ceva foarte, foarte important.

Orice se poate spune despre carte, de cât e de trebuincioasă studenţilor suceveni, de ce nişă acoperă, cât de mult s-a lucrat la ea şi tot tacâmul de rigoare. Acuma însă nu prea ştiu cum va reacţiona staff-ul PD-L pentru că, din câte îi cunosc pe liderii judeţeni ai partidului, nu prea se dau în vânt după flăcăii deştepţi şi cu oarecare ce intenţii de promovare pe bune, pe scara ierarhică.

Şi am vreo două-trei nume care, în momentul de faţă, nu se dau deloc în vânt după „cetit”, dar se dau după pulpana lui Gheorghe Flutur pentru că, nu-i aşa, au înţeles că acolo e cald şi bine.

Ce or fi fost având în cap „ficiorii” ăştia doi ai lui Gheorghe Flutur atunci când s-au apucat de scris cartea nu ştiu, dar îmi vine să citez din liderul lor la nivel naţional, premierul Emil Boc, atunci când a terminat o intrare în direct la un post TV: „Derbedeii dracului!!”. Caravanele PD-L îşi dau sudoarea pentru partid şi ei uite ce fac.

Şi îmi vine să râd când mă gândesc la ce va să vină.

Însă faptul că mai sunt politicieni tineri care nu consideră „jigodismul politic” drept o armă de ascensiune în partid, mă face să sper că nu e totul chiar pierdut pentru politica suceveană.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de