PSD ataca la Flutur. Flutur ataca la Viena. Fiecare cu bucuria lui


Intră acum și în grupul de

Ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Suceava a mai consumat un episod, de altfel steril (ca şi cele de până acum), în care grupul de consilieri PSD au încercat prin metode învăţate la partid sau dobândite în lupta politică de prin judeţ, să îl enerveze pe preşedintele CJ, democrat-liberalul Gheorghe Flutur.

Acum, vă rog să nu înţelegeţi că Flutur are nevoie să i se ia apărarea. Sunt convins că, de prea multe ori, s-a vaccinat el împotriva muşcăturilor celor de la PSD, însă devine deranjant modul în care, pe banii contribuabililor de altfel, seniorii, dar mai nou şi „lupii tineri” din grupul PSD înţeleg să îşi facă treaba la şedinţele Consiliului Judeţean.

Subiectul care a stârnit pasiuni nebănuite a fost aprobarea deplăsării la Viena, a preşedintelui, pentru a particpa, alături de echipa care se deplasează din judeţ (ansamblu, încondeietori de ouă, etc.) la târgul anual de turism.

Interesant este faptul că în loc să-l chestioneze pe Gheorghe Flutur cu privire la ţintele pe care le urmăreşte, la modul în care înţelege să promoveze judeţul din punct de vedere turistic la Viena, cei din PSD s-au apucat să-l descoasă cu privire la aspecte ce ţin de … că ce caută acolo? Dar cine plăteşte cazarea? Dar standul?…De altfel, un mod pueril şi infantil de a consuma dezbateri politico-administrative.

Nu i-am văzut încă pe consilieri din PSD Suceava (şi au intrat în pâine din vara lui 2008) să vină în faţa presei cu un proiect de dezvoltare a turismului sau cu o viziune de dezvoltare a judeţului şi pe care ulterior plenul CJ să îl respingă. Nu i-am văzut pe consilierii PSD decât făcând exerciţii seci de peroraţie politică, doar cu gândul că dacă mass-media nu are subiecte deosebite în ziua respectivă îşi vor putea vedea chipul la ştiri şi apoi prin ziare.

La ultima şedinţă de CJ, cei din PSD au vrut să îl „execute” pe Gheorghe Flutur şi au formulat chiar şi o strategie prin care întrebările să vină încrucişat, ca şi cum plecarea la Viena, era nodul gordian al erupţiei turistice în judeţ. Ce nu au înţeles consilieri PSD şi cred că nu o vor face decât dacă vor ieşi din ţară şi vor participa la târguri de turism, este că în actuala competiţie pentru atragerea de turişti nimeni nu mai cumpără România doar pentru că e România.

Am fost anul trecut la Augsburg, la târgul organizat acolo, şi am văzut cum se pune problema în exterior. Dacă nu eşti activ, insistent şi mai ales prezent, nimeni nu se uită la tine şi cu atât mai mult nu te va vizita. Din punctul meu de vedere, prezenţa la Viena a preşedintelui CJ Suceava este un semn de respect faţă de organizatori iar cea a lui Ion Lungu, primarul Sucevei, la fel.

Dacă cei din PSD cred că la Viena e ca la România, se înşeală amarnic. Faptul că se numeşte târg de turism nu are nimic în comun cu adunările pe care enoriaşii români le realizează în week-end pe câte un tăpşan de la marginea localităţilor unde locuiesc pentru a mai vinde sau cumpăra câte ceva. Un târg de turism este, la Viena, un lucru foarte serios care trebuie abordat la modul cel mai serios. Asta dacă vrei să ai rezultate, cât de cât.

Dacă vrei să ai numai de unde să te întorci, e suficient să te bucuri atunci când participi la şedinţele de Consiliu Judeţean, iar colegii tăi de partid se iau de preşedintele CJ numai aşa…”de-a dracu !”.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de