Inutila Conferinta Extraordinara Judeteana a PSD Suceava


Intră acum și în grupul de

Toată floarea cea vestită a social-democraților din întreg județul Suceava se va reuni vineri in municipiul reședință de județ, la sala Dom Polski, în cadrul unei așa zise Conferințe Extraordinare Județene. Demersul în sine, lăudabil de altfel în alt fel de condiții, este în actualul context unul inutil din start
pentru că actuala conducere a PSD Suceava nu are nici pe departe gânduri ce au de a face cu democrația, transparența în luarea deciziilor sau… (Doamne ferește!!) de reformare a organizației.

Pur și simplu conducerea PSD are nevoie de o explicație cu care să meargă la negocieri la București, asta în cazul în care lucrurile în ce privește modul cum va vota organizația nu au fost deja tranșate de mai multă vreme de Gavril Mîrza & co. Conferința extraordinară a PSD va fi un foarte bun motiv în care vechea gardă din partid se va reuni în fața acelorași discursuri pe care deja le știu pe de rost din gura senatorului Mîrza, acelorași fețe deja triste a unor politicieni ”expirați” dar care încă nu au priceput că sorta lor politică a fost pecetluită de multă vreme și a unei probleme, cum ar fi alegerea viitorului președinte al partidului (la nivel central) care însă nu a fost, nu este și nu va fi apanajul lor.

Ceea ce va face PSD la conferința extraordinară va fi însă o prea-frumoasă parodie de cum e să asculți o samă de oameni adunați de prin județ și cum este să îi faci să priceapă că nu ce își doresc ei este important sau pe cine vor ei să aleagă, ci mai degrabă ce vrei tu.

Iată de ce susțin eu că această Conferință este o parodie pentru că nimeni nu va ști cu exactitate pe cine va vota delegatul sucevean în cabina de vot orice ar zice acesta în plenul Conferinței. Poate urla Gavril Mîrza cât de tare poate că va îl va susține pe Năstase pentru că, dacă îi va promite Mitrea că îl va lăsa pe el să conducă la Suceava, se va suci în cabina de vot fără nici un fel de regret. Și la fel va face și pentru Adrian Năstase dacă ceea ce va negocia cu echipa acestuia va fi suficient de atractiv pentru el.

Din punctul meu de vedere organizația județeană Suceava are o singură problemă și asta nu ține de cine va fi președinte la nivel național. Problema PSD Suceava se reduce la cine va conduce destinele acestui partid la nivel județean și dacă acel cineva va avea suficiente motive să se bată cu adevărat cu Gheorghe Flutur și armata sa de ”ficiori”. Restul e poveste de spus la sedintele de seara cand toti la PSD se plâng de cât de greu e sub ”dictatura lui Gheorghe Flutur”.

MIhai Chira

Update:
Vineri, la conferinta judeteana a PSD este asteptat sa soseasca presedintele PSD, omul care a pierdut alegerile prezidentiale, Mircea Geoană.
Sunt dispus sa pariez ca acesta va avea parte la Conferinta Judeteana doar de laude si de asigurari ca ”va fi bine” pentru el la alegeri când in realitate toti îi vor ”capul” si pe Eugen Bejenariu viitor vicepresedinte, așa cum de altfel Gavril Mîrza a anunțat în urma cu o săptămână.


Intră acum și în grupul de