Buna dimineata PSD !!! (pentru PNL nu e valabil caci Baisanu inca nu a fost decretat partid)


Intră acum și în grupul de

Duminică la prânz, la Biserica Catolică din Suceava era lume peste lume. Cei veniţi au avut un şi un motiv special. Era slujba ce se ţinea în memoria morţilor din accidentul aviatic de la Smolensk (Rusia), unde Polonia a fost lăsată fără preşedinte şi fără o seamă de personalităţi care scriseseră până atunci istoria acestui stat în ultimii 20 de ani.

A fost un moment unic atât prin prisma desfăşurării sale cât şi prin prezenţa a multor oameni care chiar nu aveau nimic în comun cu polonezii sau cu catolicismul. Pur şi simplu, veniseră acolo pentru că auziseseră şi văzuseră tristeţea unui popor întreg la televizor sau pe alte canale media. A fost ceva special.

La această slujbă s-au făcut văzuţi şi mai-marii judeţului Suceava: Gheorghe Flutur, Ion Lungu, Ioan Bălan, Orest Onofrei, Eugen Uricec, Irina Vasilciuc şi mulţi alţii. Probabil că nu au venit acolo din dragoste prea mare pentru Polonia. Pot să îi acuz de orice pe cei pe care i-am enumerat, de populism ieftin, de oportunism politic, de orice, dar de ceva nu pot să-i acuz: că au fost şi au marcat momentul. Altul la fel nu va mai fi.

La fel a fost şi presa prezentă. Ştiau toţi că la Biserica Catolică din Suceava, în această Duminică de 18 aprilie 2010 va fi slujbă şi că ea va fi închinată victimelor amintite. Jurnaliştii au fost acolo pentru că era normal să vadă feţe multe şi diverse. Şi au văzut.

Pe cele ale marilor politicieni din PSD însă nu le-am văzut faţă la slujbă. Poate o să spuneţi că cei din PSD, urmaşii demni ai lui Gavril Mîrza nu prea sunt duşi la Bicerică. Aşa o fi, însă în această duminică am înţeles, prin lipsa de acţiune a celor din PSD, de ce la Suceava, dacă va ieşi învingător Gavril Mîrza la alegerile interne ce urmează (indiferent de cum se va chema cel care va juca rolul lui, Bejinariu, Eugen sau altfel) PDL va mai fi încă mult şi bine la conducerea judeţului.

Oamenii lui Gheorghe Flutur au început să înveţe cum stau lucrurile cu politica, cu ce trebuie să faci şi mai ales unde trebuie să fii şi când. Pentru PSD Suceava se pare că vremea pentru politică ori a apus ori nu mai are nimeni nici un fel de fior în el pentru a se lua la trântă cu Flutur & Co. Şi sunt convins că la PSD Suceava nu s-a descoperit încă soluţia pentru ieşirea din letarghia ce i-a cuprins pe toţi.

Cât despre cei din PNL Suceava, vă rog să mă iertaţi că mă abţin să mai comentez. Atât sunt de suficienţi cu ei înşişi după ce Băişanu a preluat frâiele şi biciul, încât mi-e şi teamă să nu-i trezesc din minunatul somn politic ce i-a cuprins.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de