A plans Luhan. A plans degeaba


Intră acum și în grupul de

Toţi analiştii politici de Dâmboviţa se dau de ceasul morţii să descâlcească ce vrea să spună preşedintele României atunci când spune ceva, fie prin gura sa, fie prin intermediul duduiţelor pe care şi le-a plantat prin Guvern. Mai nou, a scos-o cu NE-comasarea alegerilor de la anul.

Deci cum ar fi, tot scandalul generat de pe urma ideii de comasare a alegerilor nu ajuta la nimic şi nimănui.

Foarte interesant este însă faptul că nici unul din liderii opoziţiei sucevene, şi mă refer la cei din PSD căci la PNL încă nu se ştie cine pe cine conduce şi dacă Sandu Băişanu mai vrea în echipă cu Gavril Mîrza şi invers, nu a sesizat ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână la şedinţa Consiliului Judeţean de Coordonare a PDL Suceava.

Căci nu a fost vorba despre lansarea candidaturii lui Gheorghe Flutur la conducerea Consiliului Judeţean Suceava. FALS ! Acolo a fost vorba de înmormântarea ideii de regionalizare a României în mandatul acesta.

Am stat şi am analizat ce a făcut Gheorghe Flutur săptămâna trecută la CJC şi am realizat că de fapt, primul prim-vicepreşedinte al principalului partid de guvernământ a ascuns în spatele lansării candidaturii sale la şefia CJ Suceava, eşecul ideii de regionalizare.

Pentru că dacă nu se renunţa la regionalizare, Gheorghe Flutur nu s-ar fi făcut de râs ca să anunţe candidatura sa la CJ Suceava. E clar că el ştie foarte bine ce urmează şi mai mult, dacă tot ştia, a dorit neapărat să fie primul din ţară care se lansează în cursă.

De altfel, Flutur a şi spus în cuvântul său că atâta timp cât ştie că lucrurile merg bine la Suceava cu PDL şi candidaţii pentru primari, poate lua la pas şi celelalte judeţe. DAR NU A SPUS NICI UN CUVANT DE JUDEŢELE DIN MOLDOVA.

Ba mai mult, ca lucrurile sa fie clare, pentru cine îl ştie pe Flutur şi să citească printre cuvintele spuse de el, la marea şedinţă în care se lansau primarii nu s-a pomenit nici un cuvinţel despre viitorii parlamentari.

Când vorbeşti de alegeri comasate, deci locale cu parlamentare la un loc şi nu dai doi bani pe cei care îşi vor fi deputaţi şi senatori în nişte colegii pe care le păstoresc primarii şi în care sunt în directă interdependenţă cu parlamentarii, e clar că ceva scârţie urât.

Şi, unde mai pui că de la şedinţa aceasta au lipsit parlamentarii pe care Gheorghe Flutur se bazează cu adevărat, adică Ioan Bălan, Orest Onofrei şi Dumitru Pardău ?

Singurul care a încercat să mai spele din necazul preşedintelui şi care s-a prins de fapt de tristeţea ce îl macină pe acesta şi că nu e vorba de un moment de bucurie ci de parastasul ideii de regionalizare a fost europarlamentarul Petru Luhan.

LUHAN a spus că Gheorghe Flutur merita mult mai mult, merita sa conducă o regiune. Dar cine să îl mai asculte pe Luhan (nici Tania Budi nu mai dă doi bani pe ce spune bietul om – n-a.) când toata sala fierbea de plăcere că îl avea în faţă pe viitorul preşedinte al aceluiaşi mult prea mic Consiliul Judeţean Suceava ?

MIHAI CHIRA

PS: Comisia Europeană a transmis recent un răspuns la o solicitare a europarlamentarilor PNL privind proiectul de regionalizare. În primul rând, CE susţine că “este la curent cu dezbaterile politice interne din România privind procesul de înfiinţare a unor regiuni, dar nu a primit nici o informaţie sau notificare oficială în acest sens”. Comisia Europeană susţine în răspuns că nu se poate face nici o modificare până în 2014 când începe noul exerciţiu bugetar european şi că autorităţile de la Bucureşti ar trebui să se preocupe mai degrabă de rata extrem de scăzută de absorbţie a fondurilor europene.


Intră acum și în grupul de