Pilat din Pont si Gavril din Bucovina


Intră acum și în grupul de

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, actualul senator Gavril Mîrza, s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate privind implementarea in judeţul Suceava a proiectului “Utilităţi şi mediu la standarde europene”, exact ca Pilat din Pont .

În cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul PSD Suceava, senatorul de Fălticeni, care timp de aproape 12 ani a condus judetul Suceava din funcţia de preşedinte al CJ, i-a cerut actualului preşedinte Gheorghe Flutur să se apuce sa mediteze la faptul că nu va mai candida pentru un nou mandat.

Ca tupeul să fie complet, dl Mîrza a început să îi explice actualului preşedinte că “Utilităţi si mediu” are garanţia Guvernului şi că ar fi cazul ca actualul Guvern să fie interesat de bunul mers al lucrurilor la Suceava pe acest segment.

Dl Mîrza are insă ori interesul să nu se ştie prea multe despre “Utilităţi şi mediu” ori vrea să deturneze atenţia opiniei publice şi aceasta să spună că uite, vai, cât de necăjit e senatorul şi cum nu are el săracul linişte nici după ce l-au dat aştia jos din funcţie.

Când vorbeşte de “Utilităţi si mediu”, ex-preşedintele CJ uită însă în ce condiţii a fost făcut imprumutul pentru proiect şi mai ales cât scadal şi câtă nebunie este cu implementarea lui.

Cert este că dl Mîrza nu are dreptul nici o secundă să uite cine era înainte de 2008, a cui Guvern a garantat imprumutul şi cum s-au dat multe dintre hotărârile de Consiliul Local de asociere la proiect.

Cum de altfel nici dl Flutur nu ar trebui să fie mai calm când vorbeşte cu drag de cât de mulţi bani vin in judet, dar de fapt e vorba de împrumuturi pe care Guvernul său, că al românilor nu mai e de vreo 3 ani, nu ştie cum le va plăti Guvernul care vine.

Ce face Gheorghe Flutur acum e un alt fel de “Utilităţi şi mediu”. Numai că se cheamă altfel: PNDI.

Gheorghe Flutur şi Gavril Mîrza sunt doi politicieni care au înţeles foarte bine care e mersul lucrurilor şi mai ales au înţeles faptul că adversarul ştie. Şi de bune si mai ales de rele.

Ca dovadă că există o prea frumoasă „frăţie a CJ-ului” stau şi disputele sterile între cei doi lideri judeţeni.

Gavril Mîrza nu l-a atacat până acum cu nimic dur şi adevarat periculos pe Gheorghe Flutur. Şi sunt convins că ştie unde sunt bubele actualului preşedinte al CJ.

Dar nici Gheorghe Flutur nu l-a potcovit pe fostul preşedinte aşa cum urla că o va face, în timpul campaniei electorale din 2008.

Aşa că, din când în când, dl Flutur se preface că îl faultează pe dl Mîrza, iar dl Mîrza se face că îi arată cartonaşul galben dlui Flutur. Tribunele freamătă de plăcere şi toti pleacă fericiti acasă.

În realitate, lucrurile sunt foarte simple: şi pentru “Utilităţi şi mediu” şi pentru toate invenţiile de gen PNDI, cel care plăteşte cu adevărat e omul de rând.

Vorba aia – EI cu EI.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de