Sah la rege. Sau la bufonul lui, depinde de cum simţiţi realitatea


Intră acum și în grupul de

Curtea de apel Suceava a decis, in mod definitiv si irevocabil, dizolvarea Consiliului Local Slatina din cauză că timp de trei luni, nu a adoptat nici un fel de hotărâre. Cu alte cuvinte, consilierii din Slatina, localitate păstorită, şi deliberat nu am pus ghilimele, de un om care prin atitudine şi vorbă nu face notă discordantă cu ciobanii, deşi e primar ales, nu a făcut nimic timp de trei luni.

De ce nu au luat consilierii nici o hotărâre? Imi este greu să înţeleg pentru că legea nu spune ce hotărâre, cât de importantă sau pentru ce perioadă să fie valabilă.

Puteau să decidă şi schimbarea denumirii terenului de fotbal. Tot aia era. Şi mai curios mi se pare modul în care secretarul Primăriei Slatina nu a transmis consilierilor pericolul la care se expun dacă nu adoptă măcar o hotărâre la trei luni.
Pentru că, şi am mai spus-o, nu prea cred eu ca mulţi dintre consilierii locali din judeţul Suceava să fi pus în viaţa lor mâna pe Legea administraţei publice locale şi să o fi parcurs de la un capăt la altul ca sa vadă ce drepturi si obligaţii au aleşii locali.

Asta pentru că la noi totul merge, de foarte multă vreme, după ureche şi primarul este şi mamă şi tată şi bunic şi amantă pentru consilieri, fie ei din opoziţie sau de la putere.

Faptul că judecătorii suceveni au decis dizolvarea CL Slatina înseamnă SAH la Guvernul României, pentru că, dacă Guvernul are de gând să organizeze alegeri în noiembrie 2012, alegeri comasate după cum se tot vorbeşte, atunci este obligat ca acum să organizeze alegeri pentru CL Slatina.

Şi asta dacă ne ducem cu logica pe firul legii care spune la art. 55 alin. (7) şi alin. (8) din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare precizează că: „(7) Stabilirea datei pentru organizarea alegerii noului consiliu local se face de Guvern, la propunerea prefectului. Alegerile se organizează în termen de maximum de 90 de zile de la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti.

Altfel spus, Guvernul României va trebui în foarte scurt timp să spună clar când intenţionează să organizeze alegerile în 2012. Dacă vor fi la termen, e clar că nu se mai fac alegeri la Slatina şi că primarul Gherman va face ce il taie capul, de unul singur şi fără griji, prin comună. Dacă nu … va trebui să ne apucăm repede de campanie electorală şi să intrăm „în tranşee”

Oricum simţeam eu că tare avea nevoie Emil Boc de un ghiont de la Suceava lui Gheorghe Flutur ca să se decidă când naiba face alegeri in 2012. Şi bineîneţeles, DACĂ le mai face. Pentru că, nu-i aşa, pe principiul să nu mai cheltuim inutil banul oamenilor, mai bine dă o hotărâre de guvern prin care se îngheaţă şi democraţia până la ieşirea din criză. Că doar nu mai e mult!

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de