Din lac in puţ. În loc de comasate, PDL are alegeri la termen si daca se straduie un pic au si anticipate in iunie !!


Intră acum și în grupul de

Curtea Constituţională a României a decis că legea privind comasarea alegerilor este neconstituţională. Deci nu se poate în noiembrie şi ca atare alegerile locale vor avea loc la termen, adică în luna iunie.

Românii, prin reacţia străzii au câştigat o mare bătălie. Dupa ce USL a contestat comasarea alegerilor rămâne de văzut dacă nu cumva această alianţa va vrea să forţeze lucrurile astfel încât odată cu alegerile locale să se organizeze şi alegeri generale anticipate pentru Parlamentul României.

Ar fi culmea pentru PDL şi nu imposibil pentru USL. E clar că PSD si PNL fac tot ce pot pentru a-şi maxima avantajul pe care îl au acum în faţa PDL.

Mă întreb însă dacă PDL chiar e atât de năucit pe cât lasă să pară a fi liderii săi centrali sau doar mimează surpriza crezând că în felul acesta mai pot obţine timp pentru a se reorganiza?

La ora la care scriam acest material, în mediile politice centrale se vehicula tot mai des ideea că Traian Băsescu vrea să propună politicienilor să se facă alegeri în martie 2013, atât pentru parlamentare, dar şi prezidenţiale.

Cumva că, în mărinimia lui, Băsescu renunţă la un an si jumătate de mandat, dar pune şi el o condiţie, modificarea Constituţiei, în sensul că mandatul preşedintelui va fi de patru ani. Exact cum a fost înainte de modificarea Constituţiei pe care tot el a cerut-o.

Trecând pe plan judeţean am văzut o reacţie foarte moale din partea lui Gheorghe Flutur, referitor la neconstituţionalitatea comasării alegerilor, clamate până acum ca mega-soluţie de salvare economică a ţării şi de chivernisire a banului public. Acum PDL Suceava o dă cu …”să găsim soluţii în favoarea populaţiei”. Nimic despre „să intrăm în tranşee”, „ciuma roşie” sau „e momentul să turăm motoarele la maxim”.

Ceva însă, sunt convins, Gheorghe Flutur are deja pregătit. Pentru că lui războaiele politice îi plac. Iar acum e chiar război şi de data asta nu se mai iau prizonieri. Dacă însă Gheorghe Flutur va fi extrem de calm si constructiv, şi va aborda un alt fel de discurs decât cel plin de venin cum avea până acum, celor de la USL le va fi destul de greu să câştige lupta cu el.

În joc sunt acum primăriile din judet pentru că doar în felul acesta şeful PDL Suceava mai poate face faţă „măcelului politic” care se anunţă pentru alegerile parlamentare.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de