Baisanu candideaza la Primaria Suceava cu gandul la poseta Elenei Udrea


Intră acum și în grupul de

Liderul judetean al PNL Suceava. Alexandru Baisanu a avut curajul sa se arunce in lupta pentru primăria Suceava. Inca nu este foarte clar daca a dorit asta sau a fost obligat de cei din PNL București sa o facă.

Analizată însă la rece strategia de campanie a celor din PNL s-ar putea spune ca Băișanu a fost ”ținut” luni bune de zile la cutie pentru a nu fi expus criticilor și în mare măsură ”desființat” de adversarii politici. Băișanu a spus la conferința de presa sustinută in sediul PSD Suceava, de unde si-a lansat candidatura, că știa ca va candida de foarte multă vreme.

Asta ne face sa credem că cei din USL au gândit modul și momentul în care il vor scoate la luptă pe șeful liberalilor. În condițiile în care mașina de război politic suceveană denumită generic echipa lui Flutur a demonstrat ca este extrem de eficientă ascunderea lui Băișanu după perdelele de fum din cadrul PNL Suceava, perdele care au purtat când numele lui Ilie Niță, când pe cel a fostului prefect Ovidiu Doroftei pare a fi avut o oarecare logică.

Alexandru Băișanu a putut opta intre a avea bărbăția lui Cătălin Nechifor și a-și asuma lupta cu șeful CJ Gheorghe Flutur și toate riscurile ce derivă dintr-un astfel de demers , sau a merge ”închis”, cum se spune în termenii de alcov politic local. A optat pentru a doua variantă.

Întrebarea este ce a câștigat Băișanu cu toată mascarada aceasta din interiorul partidului care a însemnat desemnarea candidatului PNL pentru primăria Suceava?

Răspunsul e simplu: timp și imagine! TIMP pentru că a putut, eventual, să își mai organizeze un pic echipa și să pună la punct ultimele detalii ale unei campanii care nu va fi deloc ușoare.

IMAGINE pentru că dacă ieșea la bătaie odată cu șeful PSD, până acum cei din PDL știau ce trebuie făcut ca procentele sale sa scadă.

Eu personal continui să cred că Alexandru Băișanu știe că șansele sale de a-l învinge pe Ion Lungu sunt foarte mici și că suflețelul său tânjește după poșeta de ministru a doamnei Udrea. Pentru ca Băișanu se vede de multă vreme ministrul turismului in guvernul USL iar restul lucrurilor sunt pentru el fie pași intermediari de parcurs, fie detalii nesemnificative.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de