Noul tandem al Sucevei: Catalin Nechifor-Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Alegerile locale de duminică, 10 iunie, din județul Suceava au validat un nou tandem politic: Cătălin Nechifor, președinte de CJ – Ion Lungu, primar al municipiului reședință de județ.

Se pare că tademul Flutur-Lungu, care îl surclasa, cel puțin în mintea echipei de campanie a PDL, cu cel putin 20 %, pe Cătălin Nechifor, nu a fost pe placul sucevenilor.

Sucevenii nu au agreat însă nici tandemul Cătălin Nechifor-Alexandru Băișanu și au decis că este bine ca în administrația județului să se poată realiza controlul puterii.
Sucevenii au arătat astfel că judetul suferea de un deficit serios de democrație, și au reparat această problemă, la vot.

In urma analizei rezultatelor obtinute, putem spune ca noul președinte ales al CJ a câștigat în 2012 mai multe voturi decât a primit Gheorghe Flutur și mașina de vot a PDL în anul 2008, și cu 40.000 de voturi mai multe decât obținuse Gavril Mîrza (președintele PSD la acea vreme) în 2008, în lupta pentru șefia CJ.

Ion Lungu a rămas favorit al sucevenilor, obținând cel mai mare scor, dar a fost sancționat drastic de electoratul care in 2008 il vota cu un entuziasm iesit din comun, Lungu având in 2008 nu mai putin de 72 % din voturi, si trei sferturi din Consiliul Local.

Dacă în acest an ar fi existat și un al doilea tur de scrutin, probabil ca Ion Lungu nu ar fi fost acum primarul Sucevei.

Dar, beneficiind de Legea electorala inițiată de PDL, Lungu a reușit o performanță politică remarcabilă, pentru el. Rămâne de văzut dacă e o performanță și pentru Suceava.

Oricum, sunt convins că prin venele lui Ion Lungu a început din nou să curgă , să pulseze de-a dreptul, sânge albastru ….de liberal simplu, autentic.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de