PSD e trist dupa referendum. PDL nici nu respiră


Intră acum și în grupul de

Liderul judeţean al PSD Suceava, Cătălin Ioan Nechifor râde cu un ochi si plânge cu celălalt. Plânge pentru că la Suceava nu s-au prezentat la referendum peste 50 % dintre cei aflati pe listele electorale si nu poate raporta la Bucuresti îndeplinirea obiectivului de demitere a lui Traian Băsescu.

Celălalt ochi insă râde copios pentru că la doar o lună de la alegerile locale din iunie, USL a reuşit performanța de a-și mări zestrea de voturi cu peste 70.000 de oameni. Și închipuiti-vă că urmează alegerile generale unde, 70.000 de voturi pot însemna lejer trei mandate de parlamentari.

Referendumul de duminică este pentru opozitia de la Suceava, adică pentru PDL, din perspectiva proiecţiei pentru confruntarea din toamnă, cel mai alarmant semnal.

Liderii PDL suceveni s-au întrecut în a se penibiliza in ultimele săptămâni prin mesaje care nu au nimic de a face cu politica europeană pe care tot clamează că o practică și cu atât mai mult cu politica de dreapta.

Aşa-zisul boicot cerut de Flutur&co înseamnă un singur lucru: totala dezorientare în care se afla acum PDL.

Fără un mesaj coerent şi fără lideri credibili şi puternici democrat-liberalii suceveni nu vor avea prea mari sanse la alegerile generale si cum inghesuiala pe colegii incepe sa se faca resimtită va fi interesat de urmarit cine va mai rămâne în barca PDL-ului și până unde.

MIHAI CHIRA

PS: aş fi curios sa il vad pe Gheorghe Flutur cum explică intr-o conferință de presă rezultatul de duminică de la Suceava si cum ne convinge că de fapt PDL este un mare câștigător al referendmului.

Și mi-l amintesc pe același Gheorghe Flutur, cum in urmă cu câțiva ani, numai nu te lua in brate ca sa participi la referendum. Și cum avea un singur țel si slogan: HAI LA REFERENDUM!! Cum se mai schimbă oamenii?!


Intră acum și în grupul de