USL. Casatorie cu divort in pronuntare!


Intră acum și în grupul de

Menirea celor  din USL, atunci când au gandit formula de coabitare stânga-dreapta pe eșicherul politic românesc a fost atinsă.

USL a stiut de la bun inceput pentru ce e ccreată: afară cu PDL de la guvernare, dar, doar cu sprijinul lui Traian Basescu. Altfel nici nu se putea si doar naivii mai cred că votul din Parlamentul României când a căzut Guvernul MRU a fost o ”trăire” liberă a deputatilor sau senatorilor care fugeau din PDL pe rupte.

USL a dat de pâmânt cu democrat-liberalismul, cu ajutorul lui Basescu care l-a pus pe Ponta premier în mai 2012, fără să aibă nici o tresărire de orgoliu. Iar la Traian Băsescu tresăririle de orgoliu sunt ”fără număr”.

Nimeni nu a înteles de ce actualul premier Victor Ponta a semnat coabitarea. Păi dacă nu era Băsescu în mai 2012, USL nu era la guvernare azi. Pentru asta USL s-a aliat cu Băsescu, ca sa ii dea jos pe PDL-isti.

Au dat jos PDL si acum cei din USL nu mai au nici un proiect comun.

Traian Basescu nu va mai putea fi suspendat si nu e un proiect viabil si pentru asta se gândesc cei din USL să realizeze un proiect comun:  împarțirea regională și modificarea Constitutiei.

Lumea în schimb nu prea e interesată de treburile de acest gen.

 

La alegerile europarlamentare cei din USL au anuntat ca merg separat. Cum ar veni, înainte de europarlamentare, familia PSD-PNL se va separa. Urmeaza să pronunțe divorțul și instanța.

Acum la nivel de  USL se joaca sceneta Bahmu-Prigoană iar rolurile nu sunt foarte bine stabilite, finalul urmând insă a stabili candidatul pentru președinția României.

 

Variantele pe care se poate discuta pe viitor, ca luptă, sunt următoarele:

Crin Atonescu susținut de PNL, și nici aici nu foarte sigur de cât anume din PNL atât timp cât PNL nu mai e ancorat de guvenare.

Sorin Oprescu-independent sustinut de centru-stanga și Mugur Isărescu- independent susținut de centru dreapta.

Distracția se anunță a fi maximă!

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de