BNR a gasit vinovatii si pentru “creditele in lei”: fie Bruxelles fie Guvernul


Intră acum și în grupul de

The-Blame-Game

Deloc surprinzator pentru un Guvernator de Banca Centrala aflat in plina campanie de imagine, vinovatii sunt permanent altii.

In acest caz se pare ca cei vinovati pentru restrictionarea creditarii in valuta prin norme BNR in Romania si pentru limitarea finantarii prin programul Prima Casa la lei sunt Comisia Europeana si Guvernul.

Un consilier BNR susține că măsura “a fost luată și la presiunile Comisiei Europene” si respectiv ca „Să reținem că este o decizie guvernamentală”.

In realitate motivul este mult mai simplu: d. Isarescu si-a dorit ca Romania sa adere la Euro in 2015 ca sa poata sa se mute la ECB cand i se termina mandatul la BNR.

Aceasta dorinta personala a fost motivul pentru a forta eurizarea economiei si pentru dezechilibrele produse economiei Romaniei in incercarea de a atinge tinte nominale in detrimental economiei reale.
Mai multe in opinia “Aderarea Romaniei la euro in 2015: cand interesul personal poarta fesul public”

Ca sa isi arate obedienta fata de ECB, d. Isarescu a implementat proactiv tot ce le-a trecut unora prin minte la un moment dat. Dupa cum se poate vedea doar Romania implementeaza masuri anti economia nationala cand nici macar nu exista o directiva in acest sens.

Acelasi consilier BNR recunoaste ca nu exista o directiva in acest sens.

Altfel spus BNR s-a grabit sa implementeze o discutie iar economia reala are de suferit.


Intră acum și în grupul de