Dar cu Suceava ce-ati avut?


Intră acum și în grupul de

1000 de oameni prezenti la conferința de alegeri a PNL Suceava au tremurat serios în sala mare a Casei Culturii Suceava din cauza frigului. Unul dintre invitatii din afara judetului le ura sucevenilor ca la următoarea sesiune de alegeri sa aibă parte de o sala propice, încălzită corespunzător.

Singurii care au zâmbit la această urare au fost delegații din municipiul Suceava care de multe zile s-au făcut frați cu frigul în propriile case.

Locuitorii celui mai titrat oraș al județului, municipiul reședință, îngroașă rândurile la medicul de familie cu copiii răciți în brațe, ridică serios vânzările din farmacii și merg mai departe.

Nu au altă soluție.

Locuitorii orașului Suceava, capitala unui județ care se vrea a fi capitala unei regiuni, tremură și așteaptă să vadă dacă televiziunile de știri nu anunță încălzirea vremii în următorul interval. E până la urmă cea mai bună veste. Deschizi geamul si faci cald în casă.

Sucevenii, surprinzător, nu protestează pentru frigul din case, pentru nedreptatea crasă care li se face celor care au plătit la zi la asociație și vor căldură dar nu o vor obține niciodată pentru că nu vrea șeful asociației de proprietari, ci protestează pentru Roșia Montană, pentru .

Sucevenii au sânge nobil și nu cer nimic pentru ei. Câinii fără stăpân, pentru orice dă bine la TV.

Din când în când mai iese pe la TV-uri și prefectul judetului Sorin Sinescu si se declară nemulțumit de câte ceva. Astă iarnă era supărat pe modul de cum se face deszapezirea.

Imediat, s-au luat măsuri și zăpăda s-a topit pe cale naturală.

Acum aflăm că după ce același prefect s-a sesizat că in casele sucevenilor, in grădinițe și școli e foarte frig, s-a dat căldură.

Dar tot pe cale naturală, căci instalațiile de la Termica încă nu au primit ordin sa fie puse în funcțiune.

Să vedem însă ce cuvânt are dl Sinescu în fața celui de Sus și cât va ține cu el.

Personal, încă mai sper să prind momentul în care, după ce va fi pusă în funcțiune noua centrală termică a orașului, orice sucevean branșat la sistemul centralizat al orașului, să poată porni căldura în apartamentul sau, direct din calorifere și nu după ce în prealabil umblă cu batista la nas pe la vecini pentru a-i covinge să voteze să se dea drumul la căldură în bloc.

De abia atunci Suceava va putea să își aroge dreptul de a fi numită capitală de județ, căci până atunci nu e cu nimic mai prejos decât o comună obișnuită.

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de