Cine si-a luat mana de pe Ilie Gherman?


Intră acum și în grupul de

Primarul de Slatina, Ilie Gherman va afla luni seara dacă prinde Moș Niculai după gratii. Procurorii nu sunt de acord cu decizia Judecătoriei Fălticeni care este convinsă ca Gherman nu e un pericol pentru comunitatea unde viețuiește. Și au cerut să se mai revizuiască odată motivele pentru care au cerut arestarea primarului.

Faptele lui Ilie Gherman au depășit de mult granițele județului Suceava. Din foarte multe puncte de vedere Gherman este, ca primar, o mare rușine  pentru administrația publică locală. ”Glumele” primarului din timpul alegerilor locale în care scuipa presa, jandarmii și legea in față au fost trecute cu vederea foarte multă vreme de autoritățile județului care, doar pe vremea mandatului de prefect a lui Ioan Cușnir au mai încercat cîte ceva. Dar timid.

După ce toate plângerile penale nu au avut nici un fel de rezultat negativ, pentru Ilie Gherman a fost un semnal ca se poate și că poate face ce vrea și când vrea.

Ultima glumă proastă a primarului a fost cea cu neplata salariilorpentru câteva luni a profesorilor din Herla, un sat din comuna Slatina. Bieții oameni aveau singura vină că sunt cadre didactice care nu acceptă să fie slugile primarului. Se pare însă că ”funia s-a apropiat de par” și că ptr Gherman urmează o perioadă de meditație profundă.

Sunt însă câteva întrebări care ar trebui răsplătite cu răspunsuri.

  1. De ce atata vreme PSD si PDL (mai ales) au acceptat să fie părtași la o coabitare tacită cu acest gen de primar?
  2. Cărui parlamentar de Suceava i se ”supunea” dl Gherman si căruia îi dădea telefon atunci când avea probleme?
  3. De ce deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, care a fost vreme multă șeful comisiei de abuzuri din Camera Deputatilor  nu s-a sesizat cu privire la situatia de ani si ani de zile de la Slatina și nu a luat taurul de coarne?

 

Mihai CHIRA

Update: decizia Tribunalului va fi luata abia miercuri!


Intră acum și în grupul de