Scrisoare către VICTOR VIOREL PONTA


Intră acum și în grupul de

Scrisoare către Victor Viorel Ponta

29 noiembrie 2013, Suceava-Bucovina

 

Dragă Victore,

Știu că a fi premier nu e simplu. Mai ales când trebuie să împaci și capra și varza. Și aici mă refer la PSD si PNL.

Îmi aduc aminte că în vara lui 2012 ai înflorit pur si simplu, politic vorbind, atunci cînd omul tău de la Suceava, Cătălin Nechifor, a reușit să îl învingă pe omul care a generat Revoluția Portocalie în România, Gheorghe Flutur, și care era văzut ca de neînvins la Suceava. Pentru mulți dintre suceveni a fost cu adevărat un miracol pe care încă nu și-l explică.

Ai fost atunci la Suceava și ai spus că o să fie bine.

Și nu a trecut mult timp și ai început să plătești din urmă cam toate facturile pe care Gheorghe Flutur le-a lăsat neachitate.

Primarii PSD și acum se uită chiorâș la Cătalin Nechifor și încă mai așteaptă răsplata pentru efortul pe care l-au făcut ca tu, Victor Ponta, să poti avea peste 70% in Parlament și să poți deveni premier al României.

A trecut, dragă Victore, și data de 17 noiembrie 2013, când trebuia să se inaugureze șoseaua de centură a Sucevei. Pe care, trebuia să O INAUGUREZI TU, după cum ai promis. N-a fost să fie.

Am trecut cu vederea și asta. Ca să fiu cinstit, mulți dintre parlamentarii de Suceava mi-au spus că ești înconjurat de slugi. Eu unul nu am dat crezare. Eu cred că doar că te-ai lăsat prizonier oltenilor și efectele se vor vedea pe termen mediu si lung.

 

Dragă Victore,

cu bucurie am văzut că ai ciocnit cu premierul Chinei un pahar de afinată. Sigur era din Bucovina.

Când am văzut însă că i-ai oferit cadou aceluiași premier o replică a sabiei domnitorului Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt, cel care a înțeles că Suceava poate și trebuie să fie capitala țării sale, am fost fericit.

Când iarăși am văzut că același premier pe care tu îl purtai pe brațe prin Parlament a spus că știe de muzica lui Ciprian Porumbescu, a cărui operă transcede de mult granițele Bucovinei, am fost realmente mândru.

Când îl serveai cu bucate BIO, am înțeles că vizita soției tale, distinsa doamnă Daciana Sârbu, pe care Cătălin Nechifor a plimbat-o prin ce are mai Bio si mai Eco si mai Traditional, Bucovina, nu cu mult timp în urmă, a dat roade.

Dragă Victore,

Noi, sucevenii, am sărbătorit pe 28 noiembrie Ziua Bucovinei.

Șleahta de consilieri personali care te înconjoară, probabil că nu a găsit de cuviință să te informeze că s-au împlinit 95 de ani de când Bucovina s-a unit cu România și că era momentul să le spui sucevenilor, chiar dacă nu tuturor, măcar celor din PSD si PNL, alor tăi cum ar veni, un ….ceva.

Un mesaj, chiar și sec, fără suflet, ar fi însemnat ceva.

Nu a fost să fie, deși te dai a avea origini în Bucovina. Probabil că nu ai mâncat suficienți cartofi (barabule-n.n)  de pe mealagurile astea ca, într-adevăr, pentru tine, Suceava să conteze.

 

Dragă Victore, deși nu mai credem că vei face din Bucovina o prioritate pentru tine si guvernarea asta, îți urăm, chiar și cu întârzire, să fii fericit și La Multi Ani!

Acum 95 de ani, stră-străbunicii tăi au crezut că a face parte din România e un lucru bun.

Poate și tu ai să crezi, cândva, asta și, dacă vei fi suficient de vrednic, și vei candida la președinția României, din postura de președinte al țării, îți vei face timp, ca atunci când Bucovina va sărbători 100 de ani de la pierderea propriei indentități administrative, să te apleci asupra momentului.

Drăgă Victore,

Să îți dea Dumnezeu, Cel la care mai vii, vara, și te rogi la Mănăstirea Putna, sănătate și înțelepciune.

Vreau să cred că nu vei cădea în ispita aroganței puterii fără margini pe care un om căruia îi respect gândirea și munca de până acum, și e vorba de dl Adrian Năstase, nu a putut-o evita.

 

Să fii înțelept  și drept, dragă Victore, și să îți respecți promisiunile!

 

Să fii bucovinean și să nu-ți fie rușine de asta!

 

Semnează

Al tău umil contribuabil,

 

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de