Concert de jazz la USV cu Emil Bîzgă & Special Guests


Intră acum și în grupul de

Casa de Cultură a Studenților din Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare”  Suceava sunt gazdele unui nou concert de jazz susținut de Emil Bîzgă și invitații săi speciali.

Spectacolul va avea loc vineri, 27 februarie, de la ora 19.00, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al USV.

concert jazz 27 februarie

Considerat unul dintre cei mai buni trompetişti români, Emil Bîzgă s-a născut pe 23 iunie 1971, la Iaşi, într-o familie de muzicieni. Şi-a desăvârşit studiile muzicale în Bucureşti, la Conservator, locul în care a descoperit şi pasiunea pentru jazz.

Cu un master în trompetă clasică la Malmo, Suedia şi trompetă de jazz la Hanovra, Germania şi Universitatea Rutgers din New Jersey, Emil Bîzgă a colaborat îndeaproape cu artişti de renume precum Hakan Hardenberger şi Wynton Marsalis, care i-au definitivat stilul şi tehnica muzicală şi i-au incitat curiozitatea de a îmbina diverse categorii muzicale – muzica clasică, jazzul sau folclorul balcanic -, reuşind să aducă un element de noutate în arena muzicală internaţională.

Renumitul trompetist a urcat pe aceeaşi scenă cu nume mari ale jazzului internaţional, Ray Charles şi Jimmy Cobb. Bogata experienţă muzicală şi capacitatea de a se dedica muzicii, i-au conferit lui Emil Bîzgă o amprentă muzicală unică, recunoscută la nivel internaţional.

Alături de Emil Bîzgă, pe scena de la USV se vor afla și Marius Vernescu la pian, Pedro Negrescu la bass și Billy Bontas la tobe.

Prețul unui bilet la spectacol este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi și studenți. Biletele se pot achiziționa între orele 09:00 – 16:00, la camera 101, din corpul F al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, sau la intrarea în Auditoriumul „Joseph Schmidt”, înaintea  spectacolului.

Informații și rezervări la numărul de telefon 0753 595 452.


Intră acum și în grupul de