21 de elevi suceveni s-au calificat la faza nationala a Olimpiadei de Tehnologii


Intră acum și în grupul de

Un număr de 21 de elevi din clasele a XI-a și aXII-a, de la profilul tehnologic, au reușit să se califice la faza națională a Olimpiadei de Tehnologii, structurată pe zece domenii profesionale.

olimpiada Tehnologii

Potrivit Inspectoratului Școlar, la etapa județeană a olimpiadelor disciplinelor din aria curriculară „Tehnologii” au participat 194 de elevi, dintre care 21 de elevi s-au clasat pe locul I.

Etapa județeană a olimpiadei de „Tehnologii” s-a desfășurat în două etape, și anume o probă scrisă și una practică. Proba scrisă a avut loc în data de  21 februarie la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, iar proba practică s-a desfășurat în data de 24 februarie, la trei unități de învățământ: la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară – pentru profilul Resurse naturale și protecția mediului, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava – pentru profilul Tehnic și la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava – pentru profilul Servicii. La proba practică au participat doar elevii care au obținut la proba scrisă mai mult de 50 de puncte.

Etapa națională a Olimpiadei de „Tehnologii” se va desfășura în perioada 6-10 aprilie 2015, în nouă județe: Alba, Bacău, Cluj, Covasna, Dolj, Gorj, Prahova, Olt și Suceava.

Județul Suceava va fi gazda Olimpiadei pentru domeniul Protecția mediului, au susținut reprezentanții ISJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de