Biciclistele din Suceava au demonstrat că pot fi feminine și pe două roți, la „Fustițe pe bicicletă”


Intră acum și în grupul de

Peste 50 de doamne și domnișoare pasionate de mersul pe bicicletă și-au dat întâlnire, miercuri seara, pe esplanada din fața Casei de Cultură din municipiul Suceava, la cea de-a doua ediție a evenimentului „Fustițe pe bicicletă”.

fustite pe bicicleta (22)

Biciclistele nu s-au lăsat intimidate de vremea capricioasă și au scos din dulap cele mai colorate fustițe și rochițe, iar din lada mamelor sau a bunicelor au luat ii tradiționale românești. Reprezentantele sexului frumos au arătat în acest fel că pot fi sportive, dar totodată și foarte feminine. Ele au pornit într-un traseu lejer pe bicicletele frumos ornate cu flori de câmp și coșulețe chic, pe pistele de biciclete din municipiu.

fustite pe bicicleta (57)

Vremea s-a dovedit a fi una excelentă pentru o plimbare de seară pe biciclete nu doar pentru fete, ci și pentru băieți. Ei au vrut să se asigure că doamnele și domnișoarele sunt în deplină siguranță și astfel au însoțit grupul biciclistelor pe tot traseul. Câțiva domni mai curajoși, au abandonat echipamentul sportiv din dorița de a respecta dress code-ul evenimentului, și mai în glumă, mai în serios, au purtat fuste.

fustite pe bicicleta (28)

Ediția din acest an a evenimentului „Fustițe pe bicicletă” a fost una specială, acțiunea a fost organizată de Clubul Sportiv „Suceava Pedalează”, în parteneriat cu „IA Bucovina”. Totodată, evenimentul a avut și un caracter umanitar, fiind organizată o strângere de fonduri pentru Asociaţia Help Autism.

Vicepreședinta Clubului „Suceava Pedalează”, Irina Liteanu, a ținut să afirme că prin evenimentul „Fustițe pe bicicletă” a vrut să promoveze sportul și un stil de viață activ în rândul femeilor, dorind ca astfel de ieșiri să capete amploare în Suceava.

„Mă bucur că în ciuda vremii care ne-a dat emoții până în ultima clipă, am reușit să adunăm un număr mai mare de participante decât anul trecut. Ca noutate față de anul trecut, evenimentul a fost dedicat strângerii de fonduri pentru Asociația Help Autism. Surprinderea mea a fost să văd și câțiva băieți în costum scoțian, și chiar dacă nu au purtat ie, totuși unul dintre cicliști a ales să poarte baticul tradițional românesc. Per total, atmosfera a fost una mai mult decât plăcută și le mulțumesc băieților din Clubul Suceava Pedalează și nu numai, pentru sprijinul acordat pe tot parcursul traseului.”, a declarat Irina Liteanu.

Ea a subliniat că la următoarea ediție a evenimentului „Fustițe pe bicicletă”, din 2016, va reveni cu noi surprize și provocări pentru toți sucevenii pasionați de mersul de bicicletă.

 

fustite pe bicicleta (45)

„ONG-ul <<IA Bucovina>> încurajează ieșitul femeilor pe biciclete în trafic. În Suceava, să recunoaștem, nu există infrastructură și nici bunăvoință din partea șoferilor de a accepta bicicliștii în general, și mai ales femeile. <<IA Bucovina>> încurajează, de asemenea, și scosul iilor, cămeșilor vechi din zestre cu orice ocazie. Ele nu trebuie uitate, au viață proprie, au fost cusute de bunici, de străbunici, de mame. Chiar și tinerele au început să coasă ii. Este o ocazie minunată de a promova portul nostru vechi și frumos”, a declarat Magada Grădinariu, fondator IA Bucovina.


Intră acum și în grupul de