Percheziţii şi la Suceava la o reţea care distribuia cocaină şi Ecstasy în judeţe din nordul ţării


Intră acum și în grupul de

O reţea care distribuia cocaină şi pastile de Ecstasy în judeţele Maramureş, Cluj, Bihor, Satu Mare şi Suceava a fost destructurată de procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş.

Potrivit procurorilor, în acest caz se fac cercetări faţă de suspecţii Graţian Cosmin Precup şi Cristian Vasile Butean pentru trafic de droguri de mare risc şi faţă de suspecţii Vlăduţ Constantin Bălăuţă, Andrei Milhai Bălăuţă şi Dumitru Răzvan Onciu pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc în forma introducerii ilegale în ţară.

Astfel, anchetatorii au stabilit că în perioada  martie – iulie 2015, suspecţii Precum şi Butean prin intermediul lui Vlăduţ şi Andrei Bălăuţă şi Onciu, în mod repetat au procurat din străinătate diverse cantităţi de cocaină şi pastile MDMA (Ecstasy) pe care aceştia le-au introdus în România şi le-au distribuit fie direct, fie prin intermediari unor cercuri extinse de consumatori de pe raza judeţelor Maramureş, Cluj, Bihor, Satu Mare, Suceava.

perchezitii

Astfel, Vlăduţ şi Andrei Bălăuţă  au creat legături bine structurate în mai multe state  din spaţiul Uniunii Europene  cât şi din America Latină, aderând la activitatea de criminalitate organizată a unor reţele transfrontaliere de trafic internaţional de droguri cu potenţial ridicat de periculozitate (cocaină şi comprimate MDMA).

În mod regulat cei doi împreună cu Onciu  s-au deplasat în străinătate de unde au procurat cantităţi importante de droguri de mare risc, introducându-le în România fie direct, fie prin diferite persoane interpuse.

„S-a reţinut că  suspecţii au oferit spre vânzare cantităţi importante la o singură tranzacţie, respectiv minimum 10 grame de cocaină cu sume variind între 80 – 100/gram”, susţin procurorii

 

În acest caz au fost efectuate 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş, Suceava, Bihor, Vaslui şi Satu Mare fiind depistate şi ridicate 964 pastile de ecstasy şi un gram de cannabis.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Satu Mare, Suceava şi Vaslui, iar suportul de specialitate tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi cel de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

 


Intră acum și în grupul de