Programul Festivalului Național de teatru în limba engleză ”MagicFest” de la Suceava

magifest-8-afisLa Suceava, se desfășoară în perioada 22-29 aprilie a.c., cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de teatru în limba engleză ”MagicFest”, sub motto-ul  “Give it a twist to infinity!”.

Potrivit managerului evenimentului, prof. Camelia Butnaru, timp de o saptămână, opt trupe de liceeni din: București             (”Brainstorming” și ”Victoria Art”), Bacău ( ”Act”, ”Nobody’s Group” și ”Transparency”), Timișoara  (”Hooleelogans” și ”Hush Hush”) și Suceava (”The Knockers”) vor lua parte la ateliere de teatru, creație teatrală și la diferite activități.

”Atelierele sunt coordonate de tineri actori, studenți sau absolvenți ai Univerșității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, precum: Roxana Filip, Alma Caldare, Irina Cepoi, Doina Antohi, Șilviu Mircescu, Liviu Chițu, Ștefan Huluba, Veliko Velikov, iar juriul este format din: Raluca Ghervan, Alexandru Baltă și Anca Maria Colteanu”, a precizat Burnaru.

Ea a explicat că participanții vor prezenta câte două piese, una în limba engleză, pregătită cu scopul participării în concurs și una în limba română creată pe parcursul atelierelor speciale.

Festivalul Național de teatru în limba engleză ” MagicFest” este organizat de Asociatia MagiMedia in parteneriat cu Colegiul National “Petru Rareș” și cu sprijinul Conșiliului Județean și Primăriei Suceava, Casei de Cultură a Șindicatelor și Teatrului “Matei Vișniec”.

Scopul principal al festivalului constă în descoperirea și promovarea tinerelor talente artistice, precum și o creștere a interesului tinerilor pentru teatru, literatură și artă.

Organizatorii sunt elevi ai colegiului, absolvenți sau foști membri ai trupei The Knockers, coordonați de managerul festivalului, Camelia Butnaru,  președintele Horia Andrei Butnaru și vicepreședintele Bogdan Farcane.

Spectacolele se vor ține pe scena Teatrului “Matei Vișniec” Suceava, iar intrarea este liberă. Publicul este așteptat în limita locurilor disponibile.

Vă prezentăm programul ediției din 2016 a Festivalului Național de teatru în limba engleză ”MagicFest”:

Vineri 22 aprilie- Casa de Cultura Suceava

  • 17.00 – 18.00 Spectacol invitat (in limba engleza)- THE PIXIES & THE KNOCKERS: “CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY”
  • 18.00 – 19.00 Deschiderea oficiala a festivalului

Sambata 23, Duminica 24, Luni 25 aprilie

  • 9.30- 12.30 si 15.00- 19.00 Ateliere de teatru/creatie (la C.N.”Petru Rares”)

Marti 26 aprilie- Teatrul “Matei Visniec” Suceava (Cinema Modern)

  • 9.00- 18.30 Cele 6 Spectacole (in limba romana) create in atelierele de teatru
  • 21.00- 22.30 Spectacol invitat

Miercuri 27 aprilie- Teatrul “Matei Visniec” Suceava (Cinema Modern)

  • 9.00- 19.00  Cinci dintre spectacolele in limba engleza (inscrise in festival prin preselectie)
  • 21.00- 02.00 Atelierele de teatru magice (productie de spectacole non-verbale- la C.N.”Petru Rares” )

Joi 28 aprilie- Teatrul “Matei Visniec” Suceava (Cinema Modern)

  • 9.00- 14.00 Ultimele 3 spectacole in limba engleza
  • 15.30- 17.30 Momente magice- teatru non-verbal
  • 18.00- 20.30 Inchiderea oficiala a festivalului

 

loading...