Festivalul Medieval va aduce în acest an peste 400 de participanți și se internaționalizează cu trupe din Ungaria, Serbia și Ucraina


Intră acum și în grupul de

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a anunțat că în acest an Festivalul de Artă Medievală va aduce peste 400 de participanți, urmând să fie prezente și trupe din Ungaria, Serbia și Ucraina și că se așteaptă ca peste 15.000 de persoane să asiste la acțiunile ce se vor desfășura pe parcursul a trei zile.

Ursu a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că parada Festivalului Medieval debutează în data de 17 august de la ora 20:30.

Parada Festivalului va pleca de la Biserica Sf. Mina din Cartierul Obcini pe traseul Bulevardul George Enescu, Primărie, Bulevardul Ana Ipătescu și se încheie la Cetatea de Scaun.

El a spus că în acest an vor fi foarte mulți participanți, cu sunt șase trupe noi, din care trei din străinătate.

„Anul trecut s-a discutat de internaționalizarea acestui eveniment și până la urmă Primăria Suceava contribuie consistent cu 200.000 de lei, iar CJ Suceava suplimentat bugetul și am reușit să-l internaționalizăm”, a spus Ursu care a menționat că bugetul festivalului este de 470.000 de lei.

Trei trupe sunt din străinătate, o trupă din Ucraina-Delegația din Principatul de la Kiev, trupa Beli Orlovi din Serbia și trupa Szolnok Lovagrend din Ungaria, a spus directoru Muzeului Bucovinei care a menționat că au mai fost discuții cu două trupe din Italia și una din Bulgaria, dar timpul scurt nu a permis angajarea lor.

„Șeful trupei din Ucraina este istoric și unul din marii istorici ai Ucrainei, a spus că vine cu prezentare de partea a doua a secolului XV, cu armuri și ținute din aceeași periodă. Trupele  din Ungaria și Serbia sunt specializate și vor prezenta sfârșitul secolului XIV începutul secolului XV”, a precizat Ursu care a adăugat că a constatat în ultimii ani că trupele s-au specializat în a prezenta publicului ceea ce au, arme, armuri, personaje și fac adevărate lecții de istorie pe viu.

El și-a exprimat speranța că anul viitor vor putea fi aduse și trupe din Bulgaria, Italia, Franța și Polonia.

„Vor fi 407 participanți la care se adaugă trupele muzicale”, a spus Ursu.

El crede că în acest an se va depăși numărul de 15.000 de vizitatori.

Emil Ursu a spus că elemente de noutate, vor fi două trupe din apropiere, una de la Tg Neamț, Ordinul Cavaleresc Străjerii Cetății Neamțului, care au ținute foarte frumoase și un ordin din Botoșani, Straja Măriei Sale Ștefan Vodă, constituit de actorii celor două teatre.

„Actorii de la cele două teatre din Botoșani au decis să facă un ordin. Eu i-am tot invitat pentru reconstituirile medievale, fiind unul dintre elementele pe care doar Suceava le prezintă. Ei bine, Botoșani va veni cu Straja Măriei Sale Ștefan Vodă, cu voievod. Practic, Ștefan cel Mare va fi prezent trei zile în Cetatea Sucevei”, a mai spus Emil Ursu.


Intră acum și în grupul de