Flutur, la 20 de ani de parteneriat Schwaben-Mayenne-Bucovina: Germania și Franța ne-au fost tutori în primii pași pentru democrație, iar zona noastră s-a schimbat în bine


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și președintele regiunii bavareze Schwaben, Jurgen Reichert, au apreciat, la 20 de ani de la încheierea parteneriatului dintre cele două regiuni că în acești ani se poate spune că Suceava a cunoscut o dezvoltare importantă.

Gheorghe Flutur a spus că președintele regiunii Schwaben, Jurgen Reichert a constatat că fețele sucevenilor sunt mai fericite acum decât în urmă cu 20 de ani.

„Dacă dăm timpul cu 20 de ani în urmă, fețele sucevenilor sunt mai fericite astăzi, parcă nu mai sunt atât de încruntați, nu mai stau atât cu capul în pământ, blocurile sunt mai vesele ca și coloratură, circulația e mai intensă și trebuie să ne mulțumim că s-a schimbat în bine această zonă”, i-a transmis Reichert lui  Flutur .

Totodată, reprezentantul regiunii bavareze a și-a amintit că în urmă cu 20 de ani a aterizat la Suceava pe un aeroport cu o dotare învechită.

„Dacă acum 20 de ani pe Aeroportul Salcea au aterizat pe ceață și erau două luminițe care străjuiau pista, o pistă care nu era prea grozavă, acum au văzut un aeroport modern cu sisteme de iluminat și de aducere la sol pe timp de ceață a oricărui tip de aeronavă. Au fost foarte impresionați de investițiile din Suceava”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava consideră că e loc și de mai mult, dar a subliniat importanța parteneriatului cu Schwaben și Mayenne care au condus autoritățile sucevene în primii pași spre democrație.

„Suntem bucuroși că ne-au fost tutori, ca și părinți, și Germania și Franța, în intrarea noastră în democrație,  în pașii pentru democrație. La 20 de ani de parteneriatul Schwaben-Bucovina, respectiv Suceava și Cernăuți, putem să ne declarăm mulțumiți că s-au lăsat urme, pași spre civilizație și spre democrație pentru populația de aici”, a conchis Gheorghe Flutur.

Autoritățile sucevene au marcat la sfârșitul acestei săptămâni 20 de ani de parteneriat cu regiunea germană Schwaben fiind prezentate atât investițiile și noile proceduri din zona sistemului de protecție socială din județ, dar și proiectele europene care au fost implementate în ultimii ani.

Totodată, autoritățile din cele două regiuni au discutat de realizarea unei curse directe Suceava-Memmingen, aeroport aflat la câțiva zeci de kilometri de Augsburg, capitala regiunii Schwaben și aproape de Munchen.


Intră acum și în grupul de