Ediția a V-a a evenimentului caritabil “Drumeție pentru o nouă viață” va avea loc, sâmbătă, la Siret


Intră acum și în grupul de

Evenimentul “Drumeție pentru o nouă viață” organizat de Fundaţia Umanitară “O Nouă Viaţă“ Siret a ajuns anul acesta la cea de-a V-a ediție.

Acțiunea caritabilă se va desfășura sâmbătă, 30 septembrie, începând cu ora 9:30, la Siret și își propune ca, pe lângă scopul “clasic” al evenimentului – promovarea Fundației “O Nouã Viață” și strângerea de fonduri, să îi familiarizeze pe participanți cu tot ce înseamnă cultura și obiectivele marcante ale orașului Siret, să își ajute comunitatea în sânul căreia se desfășoară acțiunea, prin gesturi caritabile și nu numai.

Evenimentul oferă, ca în fiecare an, oportunități de team-building, networking și publicitate, iar fondurile obținute se vor îndrepta către susţinerea mai multor proiecte sociale.

Drumeţia din acest an va consta în parcurgerea unui traseu istoric de aproximativ două ore, în oraşul Siret. Traseul are ca punct de plecare sediul Fundaţiei „O Nouă Viaţă” din str. Dubovei, nr. 18, Siret. Participanţii vor urma traseul pe strada Apelor, se va trece pe lângă Cimitirul Romano-Catolic, Biserica „Constantin şi Elena”, Biserica Romano-Catolică, se va traversa prin faţa Primăriei Siret, traseul continuând cu Biserica „Sf. Treime”, Cimitirul Evreiesc şi finalul va fi la sediul fundaţiei (curte Garsoniere).

Potrivit Marcelei O’Connor, director executiv al Fundației Umanitare “O Nouă Viață”, acest eveniment este o ocazie perfectă pentru fiecare dintre noi de a se implica în comunitate.

“Încă de la înființare, acum 20 de ani, ne-am dorit ca rolul nostru în comunitatea sireteană, să fie unul de catalizator, de liant între mentalități și feluri de trăi până la urmă. Iar ajutorarea semenilor este un punct comun, o punte extraordinar de frumoasă între oameni, o bază pe care putem construi împreună multe dintre proiectele viitoare în folosul persoanelor dezavantajate din comunitate. Din acest motiv, prin această acțiune ne propunem ca de la an la an să creştem numărul persoanelor care se pot implica în sprijinirea activităţii fundaţiei şi să dezvoltăm activităţi educaţionale şi de sprijin pentru persoanele provenind din medii dezavantajate”, a arătat O’Connor.

Organizatorii evenimentului au pregătit un traseu divers, iar la încheierea evenimentului, va fi organizat un grătar la care sunt invitaţi toţi participanţii. De asemenea, organizatorii au declarat că fondurile care se vor strânge la ediţia din acest an a Drumeţiei vor fi utilizate pentru diversificarea și dezvoltarea activităților din cadrul Centrului socio-vocațional de zi, modernizarea acestei construcții, dar mai ales pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai (renovarea locuinţelor, achiziţionarea de cinci centrale termice noi) pentru persoanele cu dizabilități aflate în grija Fundației.

Cei care doresc să obţină informaţii despre evenimentul de pe 30 septembrie pot lua legătura cu Marcela O’Connor, la telefon 0744 527 294, sau cu Anca Tablan, la telefon 0733 965 848. Pentru mai multe detalii despre Fundaţia „O Nouă Viaţă”, precum şi despre eveniment, au fost create paginile de internet www.fonv.org şi http://sponsoredwalk.fonv.org.

Proiectul Fundaţiei „O Nouă Viaţă” este susţinut anul acesta de Primăria Siret, Monitorul de Suceava, SC Killer SRL şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava.

Fundaţia Umanitară “O Nouă Viaţă“ Siret a împlinit anul acesta 20 de ani de activitate, timp în care s-a implicat activ pentru suținerea drepturilor persoanelor cu dizabilități și îmbunătățirea modului de trai al persoanelor dezavantajate din comunitate.

 

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de