Lecţie demonstrativă de pictură icoană în tehnică bizantină, la Muzeul de Istorie din Suceava

Muzeul de Istorie din Suceava găzduieşte miercuri, 29 noiembrie a.c., la ora 16:00, o lecţie demonstrativă de pictură icoană în tehnică bizantină susţinută de Marieta Iliese, absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, Secţia Restaurare icoane.

Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, subiectul demonstraţiei va fi o icoană a Sfântului Nicolae pictată “da capo al fine”, ocazie cu care vor putea fi urmărite toate etapele de pictare specifice tehnicii bizantine.

„Doamna Marieta Iliese stăpâneşte o tehnică simplă şi extrem de eficientă de predare având o experienţă de 15 ani de susţinere a cursurilor de tehnica pictării  icoanelor bizantine în Olanda”, a precizat sursa citată.

La această activitate sunt invitați să participe profesorii şi învăţătorii din Suceava, dar şi publicul larg.

Astfel, sucevenii vor avea ocazia să-şi completeze cunoştintele, să-şi dezvolte aptitudinile şi creativitatea.

„Intenţia pictoriţei este de răsturna perspectiva având în noua imagine, copii privindu-şi părinţii sau bunicii învăţând. Nu doar tehnica, ci şi ritualul care se aplică de-a lungul lecţiei, fac din cursurile doamnei Marieta Iliese o atracţie de care puteţi avea parte şi dumneavoastră. Pentru a vă convinge, vă invităm să răspundeţi provocării noastre de a participa la demonstraţia care va avea loc la muzeu”, au mai transmis reprezentanții Muzeului Bucovinei.

 

 

loading...