Primăria pregătește două zile de sărbătoare la 630 de ani de atestare documentară a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că la împlinirea a 630 de ani de atestare documentară a Sucevei vor fi organizate, timp de două zile, mai multe manifestări pentru marcarea acestui eveniment.

Lungu a spus în conferința de presă de miercuri că un eveniment important al Anului Centenar este cel de marcare a 630 de ani de atestare documentară a Sucevei la data de 10 februarie 2018.

El a anunțat că va propune Consiliului Local să aprobe alocarea sumei de 200.000 de lei pentru manifestările care vor fi organizate în 10 și 11 februarie 2018.

Potrivit primarului, în prima zi, sâmbătă 10 februarie, se va organiza deschiderea oficială a manifestărilor pe platoul Cetății de Scaun, unde va fi citit documentul de atestare documentară a Cetății de Scaun, iar apoi va fi oficiată o slujbă de pomenire în capela din Cetatea de Scaun.

Ulterior, la Primăria Suceava se va semna acordul de înfrățire între Suceava cu orașul Soroca și vor fi înmânatee medalii aniversare.

Ziua se va încheia cu un concert extraordinar de muzică populară.

În cea de-a doua zi vor fi organizate mai multe simpozioane, un recital de vioară, va fi prezentată o piesă de teatru, un moment de recitare de poezie, un concert religios-patriotic.

Seara se va organiza un spectacol de muzică ușoară care se va încheia cu un foc de artificii.


Intră acum și în grupul de