Soț și soție din Stroiești, fără permise de conducere, depistați că au condus un autoturism neînmatriculat și un microbuz încărcat cu lemn de foc transportat ilegal


Intră acum și în grupul de

 Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au  depistat, marți seara, un microbuz  pe raza comunei Todirești care staționa într-o parcare de lângă DJ 178 A şi la volanul căruia se afla un tânăr de 28 de ani, din comuna Stroiești.

El a declarat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar în aceeași autoutilitară era și soția acestuia, o tânără de 25 de ani.

 În urma controlului s-a constatat că cei doi transportau cu microbuzul aproximativ 1,3 mc lemn de foc de esență tare (fag) fără a deține aviz de însoțire a materialului lemnos, care a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie Cantonului Silvic Todirești și a fost întocmit proces verbal de sancționare pe numele şoferului.

La fața locului polițiștii au identificat şi un alt autoturism cu numere de înmatriculare provizorii  expirate din 20.11.2017.

Femeia de 25 de ani a declarat că autoturismul respectiv îi aparține soțului său și a fost adus în locul respectiv pe o platformă în cursul zilei de marți de o persoană din orașul Câmpulung Moldovenesc, fără a putea preciza alte date.

Din verificările efectuate, coroborate cu declaraţia unui martor identificat în zonă, s-a stabilit faptul  că autoutilitara a fost condusă  de bărbatul de 28 de ani și autoturismul a fost condus de către soţia sa de 25 de ani.

De asemenea, s-a stabilit că nici unul din cei doi nu deținători de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

Cei doi sunt cercetați penal pentru „conducerea unui vehicul   fără  permis de conducere”, „ conducerea unui vehicul  fără  permis de conducere ”și „ punerea în circulație  sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” .


Intră acum și în grupul de