630 de ani de atestare documentară a Sucevei – programul manifestărilor


Intră acum și în grupul de

La împlinirea a 630 de ani de atestare documentară a Sucevei vor fi organizate, timp de două zile, mai multe manifestări pentru marcarea acestui eveniment.

Primăria municipiului Suceava a definitivat programul manifestărilor ce vor fi organizate în zilele de 10 și 11 februarie a.c., cu prilejul a 630 de ani de atestare documentară a Sucevei și a Cetății de Scaun.

Astfel, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11.00, în curtea interioară a Cetății de Scaun a Sucevei va avea loc deschiderea oficială a manifestării, după care, de la ora 12.00, în Capela Cetății se va oficia o slujbă de pomenire.

De la ora 13.30, la sediul Primăriei Suceava se va semna un protocol de înfrățire între municipiul Suceava și municipiul Soroca din Republica Moldova, urmând ca de la ora 14.00 să fie înmânate diplome și medalii aniversare personalităților și invitaților.

Conform programului, pe esplanada Casei de Cultură, de la ora 17.00 va concerta Trupa 9, de la ora 18.10 Unison Band, iar de la ora 19.00 Carla’s Dreams. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

De asemenea, duminică, 11 februarie, de la ora 14.00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava va avea loc un concert extraordinar de muzică simfonică – Capodopere ale Muzicii Românești și Arii Internaționale, susținut de Asociația Culturală Pro Enescu cu participarea extraordinară a solistei concertiste Simina Croitoru.

De la ora 16.00, pe esplanada Casei de Cultură, Ansamblul „Ciprian Porumbescu” va susține un spectacol. Vor mai urca pe scenă Ana Ilca Mureșan, Ion Paladi, Adriana Bucevschi, Sorin Filip, Ana Maria Popescu, Clara Ioana Hurjui, Margareta Clipa, Călin Brăteanu, Dana Dăncilă și Ghiorghiță Rotaru.

Manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi a 630 de ani de atestare documentară a orașului Suceava se vor încheia la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, unde, de la ora 19.00,  actori ai Ateneului din Iași vor juca „Povestea Unirii”, în regia lui Ovidiu Lazăr.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de