Atelierul de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte”, la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei organizează, în perioada 25 iunie – 13 iulie 2018, ediția a III-a a proiectului „Artă și Artefacte”, proiect care vizează diversificarea paletei cultural-educative și deschiderea „lecțiilor de istorie” pentru publicul tânăr.

Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, anul acesta Atelierul de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte” va fi organizat pe două module: modul I Cultura Cucuteni pentru săptămâna 25 – 29 iunie și modul II Cultura Greacă pentru săptămânile 2 – 6 iulie și 9 – 13 iulie, cu program la alegere, dimineață sau după-amiaza, în funcție de opțiunea selectată.

„Noul modul, Cultura Greacă, vine în întâmpinarea cerințelor copiilor participanți la atelierele organizate în anul 2017, care, consultați asupra calității actului educativ, au sugerat teme noi, preferate și activități, pentru edițiile viitoare”, a menționat sursa citată.

Astfel, la atelierul de arheologie experimentală pot participa copii cu vârste între 10 şi 14 ani pasionați de istorie și cu înclinaţii artistice.

Înscrierile se realizează în perioada 29 mai – 22 iunie 2018, la sediul Muzeului de Istorie, din str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, în limita locurilor existente, participarea fiind gratuită.

De asemenea, atelierul se va desfășura la Muzeul de Istorie, în Sala Pedagogică.

Conform reprezentanților Muzeului Bucovinei, copiii care vor participa la atelierul de arheologie experimentală vor putea dobândi cunoștințe despre tainele arheologiei, descoperiri arheologice celebre, Cultura Cucuteni și Cultura Greacă (noțiuni generale, artă și artefacte, legende și mituri).

Totodată, pe parcursul atelierului, copiii vor fi implicați în activități practice – desen, modelaj și pictură și activități interactive – jocuri de descoperire, trasee culturale, jocuri de cunoaștere etc..

Proiectul a fost conceput special pentru a permite familiarizarea cu patrimoniul cultural local deținut de Muzeul Bucovinei și ca mijloc de educație alternativă pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani.

Relații la: Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, tel: 0230/216439 și pe pagina web a muzeului www.muzeulbucovinei.ro.


Intră acum și în grupul de