Tradiţie şi creativitate la “Târgul de Sânziene” al meşterilor populari


Intră acum și în grupul de

Creativitatea, priceperea şi pasiunea meşterilor populari au transformat materialele simple cum ar fi lemnul, lutul, florile uscate sau tradiţionala lână în adevărate opera de artă. În cadrul “Târgului de Sânziene” al meşterilor populari, care se desfăşoară la Muzeul Satului Bucovinean, un spaţiu extrem de potrivit pentru asemenea expoziţie, cei interesaţi pot să admire sau să achiziţioneze o serie de obiecte create cu migală şi îmbibate de tradiţie şi cultură.

Meşteri populari din toată ţara expun la Suceava o gamă largă de produse care, în funcţie de preferinţe, îşi găsesc trebuinţă în casele iubitorilor de artă populară. Piese de mobilier din lemn, costume tradiţionale, icoane pictate pe lemn sau sticlă, obiecte de decor, vase din lut sau ceramică, accesorii din piele sau mărgele, măşti, coşuri împletite din nuiele, ouă încondeiate, sunt doar câteva dintre obiectele care sunt expuse la târg, pentru vânzare.

“Sătucul muzeu” este presărat de tarabe pe care meşterii şi-au aşezat marfa, expusă pentru vânzare. Oferta “Târgului de Sânziene” nu este mai prejos de cea a târgurilor anterioare la care au participat creatorii populari, aceasta oferind sucevenilor o gamă largă de produse la preţuri dintre cele mai diverse.


Intră acum și în grupul de