Scriitoarea suceveană Angela Furtună se numără printre câștigătorii Concursului Național de Poezie “Lidia Vianu Translates – 2020”

Scriitoarea suceveană Angela Furtună a câștigat, alături de alți poeți și scriitori, Concursul Naţional de Poezie „Lidia Vianu Translates”, 2020.

Câștigătorii finaliști selectați, poeți notabili ai literaturii române contemporane, vor fi traduși și publicați în Marea Britanie, într-un volum antologic dedicat Poeziei române reprezentative la 30 de ani după Revoluția Română.

În acest an, eminentul profesor și coordonator de proiect, Lidia Vianu, va edita, în Marea Britanie, o Antologie a poeziei române reprezentative la 30 de ani de la Revoluție. Editura vizată este renumita Bloodaxe Books, cu care profesorul și masteranzii traducători universitari bucureșteni au mai colaborat în trecut, în premieră mondială.

Prestigiosul Proiect al Concursului Național de poezie Lidia Vianu Translates – concurs anual deschis tuturor poeților contemporani care scriu poezie în limba română (nativă) – și-a anunțat rezultatele pentru anul 2020.

De-a lungul anilor, premiile concursului au constat din traduceri și prezentări, promovarea literaturii române de valoare, evenimente editoriale; traducerea poemelor în limba engleză de către reputatul profesor Lidia Vianu și publicarea acestora fie în volum individual tipărit fie, respectiv, în format electronic, pe site-ul Contemporary Literature Press.

Partenerii acestui proiect sunt Universitatea din București, Institutul Cultural Român, British Council și Uniunea Scriitorilor din România.