„Targul de Paste” se deschide in fata Casei de Cultura din Suceava (VIDEO)

Autorităţile judeţene împreună cu conducerea Complexului Muzeal Bucovina au hotărât ca “Târgul de Paşte” să se organizeze anul acesta pe esplanada din faţa Casei de Cultură a municipiului reşedinţă de judeţ.

Agitaţia din apropierea instituţiei de cultură sucevene a început deja, iar miercuri va fi la cote maxime. Totul trebuie să fie pus la punct pentru ca vizitatorii să fie mulţumiţi şi mai ales să plece cu sacoşele cât mai pline.

Conform declaraţiilor oferite de directorul CMB Suceava, Emil Ursu, “anul acesta va fi un târg mult mai bogat, dar şi mai compact ca şi amplasament. Noi am lansat invitaţii către 80 de meşteri populari iar până acum şi-au anunţat prezenţa aproximativ 50 dintre ei. Cu siguranţă însă mâine vor mai sosi şi alte solicitări de acordare de spaţiu”.

Toţi sucevenii interesaţi vor găsi pe esplanada Casei de Cultură o mulţime de produse şi articole tradiţionale şi meşteşugăreşti, dar la loc de cinste se vor afla ouăle încondeiate, coşurile de Paşte, produsele textile cu trimitere la sărbători şi sculpturile.

De altfel, Târgul de Paşte este prima din suita de acţiuni pe care autorităţile le-au pregătit locuitorilor cu ocazia sărbătorilor ce se apropie în cadrul unui program mai amplu intitulat “Paşte în Bucovina”.

Din datele pe care le deţinem, la deschiderea târgului, care va avea loc joi începând cu ora 16:00, este aşteptată şi Elena Udrea, ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale