Parintele Iustin Parvu isi lanseaza cartea “Daruri duhovnicesti”


Intră acum și în grupul de

Părintele Iustin Pârvu îşi lansează miercuri, 19 mai, începând cu ora 17:00, cartea “Daruri duhovniceşti”. Evenimentul va fi găzduit de “City Gallery” din incinta Shopping City Suceava şi este organizat în parteneriat cu Librariile Alexandria şi Editura “Eikon”.

Textele cuprinse în carte sunt selectate de Adrian Alui Gheorghe iar la lansare vor lua cuvântul: Constantin Hrehor, Adrian Alui Gheorghe, Constantin Ciupu şi Valentin Ajder.

Aşa cum subliniază autorul cărţii, părintele Iustin Pârvu, “^Darurile duhovniceşti^ pe care le-am adunat în această carte sunt asemenea acelor poveri regeşti pe care dacă le ia pe umeri creştinul se îmbogăţeşte cu un pic de virtute, cu un pic de sfială în faţa ispitelor vieţii”.

“Un distins intelectual, care descoperise că suferea de o boală considerată de obicei incurabilă, povestea că a mers la părintele Iustin speriat de sumbra perspectivă care i se arăta. Părintele l-a primit şi după ce i-a ascultat suferinţa, i-a spus: „- Fă-ţi ordine în interiorul dumitale…! Fă-ţi ordine în gînduri…! Boala este o dezordine a sufletului, a minţii şi a trupului!”. Mai spunea acelaşi om că a luat de bun sfatul, că şi-a făcut ordine în gînduri, că „a făcut curat în suflet” şi s-a vindecat.

Nu numai bolnavii au nevoie de această ordine, de această curăţire a sufletului şi trupului. Fiecare om este, de altfel, un potenţial bolnav a cărui boală este descoperită, este numită, mai devreme sau mai tîrziu. „Darurile duhovniceşti” ale părintelui Iustin pot să ajute pe oricare creştin să facă un pic mai multă ordine în sinele şi în sufletul său”, spune Adrian Alui Gheorghe, făcând referire la cartea semnată de părintele Iustin Pârvu.


Intră acum și în grupul de