Actiune de ecologizare a raului Bistrita, de Ziua Mondiala a Mediului


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Dorna Arini, Ioan Moraru, mulţumeşte S.C. Tabita Tour S.A. Bistriţa pentru că s-a alăturat autorităţilor locale în acţiunea de salubrizare a cursurilor de apă de pe teritoriul comunei. „Doresc să le mulţumesc celor de la S.C. Tabita Tour S.A. Bistriţa care ni s-au alăturat în această acţiune şi ne-a sprijinit atât tehnic, cât şi economic, adică au cumpărat sacii, au echipat oamenii cu echipament de protecţie şi au asigurat transportul deşeurilor la groapa de gunoi a municipiului Câmpulung. S.C. Tabita Tour S.A. Bistriţa este societatea care are în proprietate barajul de la Zugreni”, a declarat Ioan Moraru, arătând că cea mai amplă acţiune s-a desfăşurat pe malurile Râului Bistriţa care străbate unitatea administrativ teritorială pe o distanţă de 17 km până la Zugreni – limita comunei Dorna Arini cu comuna Crucea.

În contexul „Zilei Mondiale a Mediului”, acţiunea iniţiată de Primăria comunei Dorna Arini, în colaborare cu S.C. Tabita Tour S.A. Bistriţa, a demarat vineri 04 iunie şi a continuat până vineri, 11 iunie. În acest interval s-au adunat 386 saci cu PET-uri şi deşeuri din plastic, celelalte deşeuri fiind transportate la containerele pentru gunoi menajer. Sacii cu PET-uri au fost transportaţi la groapa de gunoi a municipiului Câmpulung Moldovenesc cu o maşină pusă la dispoziţie de S.C. Tabita Tour S.A. Bistriţa.

Potrivit lui Ioan Moraru, Primăria Dorna Arini are o preocupare continuă pentru îmbunătăţirea calităţii mediului, creşterea calităţii vieţii cetăţenilor conştienţi fiind de păstrarea şi conservarea biodiversităţii şi de păstrarea curăţeniei în această zonă turistică şi binecuvântată de Dumnezeu cu peisaje de un pitoresc aparte. „Sperăm că în viitor şi alţi agenţi economici se vor alătura administraţiilor publice locale pentru activităţile de salubrizare şi protecţia mediului”, a conchis primarul comunei Dorna Arini.


Intră acum și în grupul de