Expozitie de pictura, grafica si sculptura, la Centenarul Dimitrie Loghin

La Muzeul de Istorie Suceava, joi, la ora 16 va avea loc vernisajul expoziţiei retrospective de pictură, grafică şi sculptură a artistului şi eminentului profesor sucevean Dimitrie Loghin (1910 -1982). Potrivit şefului relaţii Publice din cadrul Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava, George Ostafi, expoziţia cuprinde peste 80 de tablouri, majoritatea expuse în premieră şi 4 sculpturi.

Dimitrie Loghin s-a născut în 1910 la Boteşti, judeţul Suceava. A urmat Şcoala Normală la Fălticeni, înscriindu-se apoi în 1929 la Academia de Arte Frumoase din Iaşi unde a studiat pictura cu Ştefan Dimitrescu şi Nicolae Tonitza, care au avut o influenţă hotărâtoare în formarea şi evoluţia sa ulterioară ca artist.

Începând cu anul 1935 a îmbrăţişat cariera didactică, fiind timp de 37 de ani profesor la actualul Colegiu Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava.

„A avut o contribuţie deosebită în impulsionarea mişcării artistice din oraş şi s-a implicat total în actul creaţiei şi în activitatea expoziţională”, spune George Ostafi.