Expozitie de pictura, grafica si sculptura, la Centenarul Dimitrie Loghin


Intră acum și în grupul de

La Muzeul de Istorie Suceava, joi, la ora 16 va avea loc vernisajul expoziţiei retrospective de pictură, grafică şi sculptură a artistului şi eminentului profesor sucevean Dimitrie Loghin (1910 -1982). Potrivit şefului relaţii Publice din cadrul Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava, George Ostafi, expoziţia cuprinde peste 80 de tablouri, majoritatea expuse în premieră şi 4 sculpturi.

Dimitrie Loghin s-a născut în 1910 la Boteşti, judeţul Suceava. A urmat Şcoala Normală la Fălticeni, înscriindu-se apoi în 1929 la Academia de Arte Frumoase din Iaşi unde a studiat pictura cu Ştefan Dimitrescu şi Nicolae Tonitza, care au avut o influenţă hotărâtoare în formarea şi evoluţia sa ulterioară ca artist.

Începând cu anul 1935 a îmbrăţişat cariera didactică, fiind timp de 37 de ani profesor la actualul Colegiu Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava.

„A avut o contribuţie deosebită în impulsionarea mişcării artistice din oraş şi s-a implicat total în actul creaţiei şi în activitatea expoziţională”, spune George Ostafi.


Intră acum și în grupul de