„FOLKLUNG” la Pub Boem “La Fierarie”


Intră acum și în grupul de

Pizzeria La Bomba împreună cu Pub-ul Boem La Fierărie organizează în perioada 5 noiembrie – 5 februarie în Gura Humorului şi Suceava, Festivalul concurs de muzică folk: Folklung.

Motto-ul festivalului este “Fă-te frate cu folk-ul până treci criza. Preşedintele de onoare, datorită faptului că e prima data în viaţă când ar exista posibilitatea să fie preşedinte de orice fel, este onorabilul domn Sorin Poclitaru.

Potrivit organizatorilor, Festivalul-concurs este un eveniment care se desfaşoară în fiecare anotimp. Este organizat de La Bomba şi „La Fierărie”, care din cârciumi onorabile tind să se transforme în “case de cultură” ale oraşelor. Scopul principal al acestui festival este satisfacerea nevoii de muzică folk a locuitorilor oraşelor Gura Humorului şi Suceava. “La înscrierea în concurs pot participa cetăţeni români sau străini, eventual şi extratereştrii cântăreţi de folk. Sexul e important, dar nu contează musai, religia conteaza, dar poate fi oricare.

Se pot înscrie în concurs concurenţi sau grupuri care au până în 25 de ani vârsta psihică, buletinul nu contează decât pentru cazare. Deci este important să fii tânăr în gândire nu în acte. Concursul se desfăşoară live. Dacă se doreşte prestaţie play-back, există promisiunea ca de la anul să se facă un nou festival de manele. Câştigătorii oricăror competiţii de gen din ţară vor fi declaraţi cu pile, norocoşi, cunoştinţe apropiate ale preşedintelui de juriu, înfumuraţi şi vor fi acceptaţi în concurs ca şi ceilalţi concurenţi, adică după preselecţie”, declară organizatorii.

Pentru preselecţie, concurenţii vor trimite câte o piesă proprie în format mp3 pe adresa [email protected] cel mai târziu până pe data de 31 octombrie, ora 12.00. La înscriere, fiecare concurent va trimite şi un număr de telefon şi o adresă de email, obligatoriu ambele în uz. E-mailul va conţine şi acceptul ca piesele să fie încărcate pe www.trilulilu.ro şi apoi preluate pe www.ForeverFolk.com spre ascultare. Preselecţia va fi făcută de către cititorii site-ului www.foreverfolk.com prin vot direct. Votul pentru fiecare piesă se va desfăşura între 01-14 noiembrie, ora “24 fix trecute”. Nu deranjează votul multiplu, nici folosirea de rugăminţi la rude, prieteni şi vecini pentru vot. Cele mai multe voturi vor desemna primele 12 piese.

Cele 12 piese stabilite în urma preselecţiei desemnează cei 12 concurenţi implicaţi în concurs. Concursul se va desfăşura pe durata a 12 săptămâni. Concurenţii vor evolua câte unul pe săptămână. Este obligatoriu să poată susţine un mini-concert de aproximativ o oră. Din acest mini-concert se vor selecta, evident împreună cu concurentul, 3 piese care vor fi postate pe youtube şi postate pe www.ForeverFolk.com pentru ca publicul şi juriul să îşi poată face o imagine asupra calităţilor artiştilor.

Organizatorii apreciază că pentru încurajare, îmbunătăţirea prestaţiei, impresionarea juriului sau pur şi simplu pentru că “aşa vrea muşchii lui”, concurentul poate aduce pe orice artist consacrat care vrea să-l sprijine “moka”. În ora de concert, concurentul poate cânta atât piesele sale cât şi preluări. Eventualele discuţii legate de paternitatea pieselor vor fi dăruite în format bataie.exe concurenţilor cu problema.

Premiile au valoare variabilă între 200 şi 500 de euro, nu mai mică de 200 dar poate creşte până la orice sumă, factor important va fi numărul de spectatori care vor fi şi sponsorii concursului.

Premiile vor fi la vedere, voturile fiind publice precum şi comentariile legate de calitatea pieselor făcute de cei din juriu. Încurajările, comentariile acide, discuţiile despre piese, “înjurăturile drăgălaşe” sunt permise.

Premiul de creaţie va fi decis de un juriu de specialitate format din personalităţi ale muzicii folk, ziarişti de specialitate, un sobor de preoţi de la mănăstirile din Bucovina şi o comisie inter-parlamentară romano-sovietică. La o adică, putem organiza o preselecţie şi pentru juriu. Juriul va decide pe baza clipurilor din concerte (3 de fiecare artist).

Premiul de popularitate va fi decis de voturile de pe site-ul www.foreverfolk.com Votarea se va desfăşura în perioada 22 februarie – 1 martie.
Premiul MEU este după cum spune şi titlul un premiu foarte subiectiv oferit de Pizzeria La Bomba. Accept orice fel de mită, influenţă, trafic de influenţă, rugăminţi, ochi dulci, linguşeală, etc.

Premiul “Fierarul Cultural” este oferit de PUB-ul Boem “La Fierărie” în baza unui raport între impactul la public al fiecărui participant şi atmosfera creată în timpul prestației artistice.

Obligatiile participanţilor urmăresc: cheltuielile de transport care sunt suportate de aceştia, să garanteze pe propria răspundere că nu vine nimeni să se plângă că i-a fost luată piesa, că-i bai, să facă în aşa fel încât să cânte uman. Sunt interzise mieunăturile, scheunăturile, figurile de supervedetă, acordarea instrumentului din minut în minut, nemulţumirile legate de sunet, consumul de alcool în cantităţi dăunătoare calităţii spectacolului, prostia evidentă etc.

“În caz de neprezentare la data stabilită, pentru concurenţi ne vom ruga să fie bătuţi de Doamne-Doamne, fiind evident faptul că avem trecere datorită apropierii de mănăstirile bucovinene. Dacă nu vrea Doamne-Doamne, ne ocupăm noi de problemă”, apreciază organizatorii.

În caz de grup, se doreşte conştientizarea de către concurenţi că nu e festival de fanfare sau coruri. Un maxim de trei componenţi ni se pare ok, asta neînsemnând că trebuie cărat şi vecinul să dea bine la număr.

“Obligaţiile organizatorilor sunt: să pună la dispoziţia participanţilor sala de spectacole, cu toate cele necesare desfăşurării unui concert, să asigure o preselecţie cinstită în aşa fel încât să nu-şi dea seama chiar toată lumea ca e făcătură, să anunţe participanţii în concurs de rezultatul preselecţiei, să asigure paza şi protecţia concurenţilor pe perioada concursului, să asigure masă, cazare şi distracţie pe perioada şederii în Gura Humorului. Pentru credincioşii hotărâţi să asigure timp de post şi rugăciune, să anunţe permanent care e stadiul votării în ideea ca lumea să aibe timp să îşi anunţe prietenii să o ia de la capăt cu votul în caz de necesitate, să caute promovarea celor care vin în acest festival pe orice căi mai mult sau mai puţin ortodoxe, să accepte orice eventual sponsor care ar vrea să premieze orice participant pe principiul: las’ să fie, că nu strică, toţi participanţii vor primi o sticla de afinată în loc de diploma de participare. Mărimea ei depinde de mai mulţi factori, toţi subiectivi”, anunţă organizatorii consursului de muzică folk.

Pub Boem “La Fierărie” oferă posibilitatea iubitorilor de gen să asculte muzică folk de cea mai bună calitate.


Intră acum și în grupul de