Ludovic Abitei, director cu acte in regula la DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Ludovic Abiţei este şef cu acte în regulă la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, după ce a promovat concursul pe post. Renumit în urmă cu două săptămâni director executiv interimar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei, a candidat pentru ocuparea funcţiei prin concurs. Acesta ocupa funcţia de director executiv cu delegaţie începând cu 13 octombrie şi tot atunci a fost data limită de înscriere la concurs. Potrivit lui Ludovic Abiţei, timpul de întocmire a dosarului a fost extrem de redus la fel ca şi timpul de pregătire, legislaţia foarte „stufoasă, iar o treime este inutilă pentru funcţia asta”.

Ludovic Abiţei a deţinut funcţia de şef al Compartimentului de Inspecţie Sanitară al DSP, apoi director adjunct la Departamentul de Control. După eliberarea din funcţie a directorului Alexandru Lăzăreanu, a fost numit, o scurtă perioadă, director adjunct, concomitent cu preluarea atribuţiilor de executiv, apoi a fost eliberat din funcţie şi iar numit, pe 13 octombrie.

Concursul s-a desfăşurat la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, pe 25 octombrie de la ora 10, fiind programată proba scrisă, iar pe 27 octombrie 2010, de la ora 14.00, interviul.

Ludovic Abiţei a declarat joi, că pentru perioada imediat următoare îşi propune o analiză amănunţită a situaţiei în care se află instituţia şi corectarea deficienţelor descoperite, planurile sale pe termen lung depinzând de fondurile care vor fi aprobate.

„Trebuie să stabilim priorităţile şi sperăm să găsim soluţii. Avem oameni care ies la pensie, rămân servicii descoperite. La ora actuală, situaţia nu este chiar critică, deşi am funcţionat fără director executiv deoarece, pe perioada cât am fost numit cu delegaţie am reuşit să semnez documente, să fac plăţile şi să dau salariile”, a spus şeful DSP Suceava.

Tot în această perioadă, a fost scos la concurs şi postul de director executiv adjunct de sănătate publică şi cel director executiv adjunct economic.


Intră acum și în grupul de