Omagiu la “Bucovina Inaripata”, in memoria victimelor violentei in familie


Intră acum și în grupul de

În ciuda temperaturii scăzute de afară, seara de vineri, 10 decembrie, a fost una specială pentru sucevenii care au dorit să participe la omagiul intitulat “In memoriam”, închinat victimelor violenţei în familie, care a avut loc în parcul Drapelului.

Evenimentul a fost prilejuit de serbarea Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, comemorarea victimelor violenţei în familie, care de cele mai multe ori sunt femei, având loc în cadrul campaniei “Ia atitudine! Indiferenţa te face complice!”.

„Suntem astăzi, aici, pentru a aprinde o lumânare în memoria tuturor femeilor care au căzut victime violenţei domestice. Astăzi, se încheie cele 16 zile de activism, de luptă împotriva violenţei asupra femeii, acţiunea fiind posibilă datorită implicării active a membrilor din cadrul „Salvaţi copiii!” şi cu sprijinul Asociaţiei Judeţene “Sportul pentru Toţi” Suceava.

Instituţia Prefectului este reprezentată, azi, aici, de către doamnele Oana Piteş şi Adriana Onică, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava este reprezentat prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, iar Societatea Doamnelor Bucovinene este reprezentată prin preşedintele său, Mihaela Grosu, şi nu în ultimul rând „Salvaţi Copiii!”, un ONG foarte activ în comunitatea suceveană prin voluntarii şi prin toţi coordonatorii săi. În anul 2009, 9% dintre victimele infacţiunilor de mare violenţă au decedat în Suceava. Aşteptăm să finalizăm şi statisticile pentru anul 2010 pentu a putea realiza o eventuală comparaţie”, a declarat Ileana Iacob, şefa Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava.

Pentru a realiza omagiul, membrii “Salvaţi copiii!” împreună cu toţi cei care au participat şi au susţinut acţiunea, au avut sarcina de a convinge trecătorii să aprindă o candelă, o lumânare în memoria victimelor violenţie în familie, care urma să fie aşezată strategic, sub formă de inimă, în faţa statuii “Bucovina Înaripată”, situată acum în parcul Drapelului din Suceava.

Acţiunea a fost o reuşită, sucevenii participanţi fiind foarte receptivi şi acceptând fără şovăială propunerea celor implicaţi în acţiune.


Intră acum și în grupul de