CSMU LPS Suceava nu reuseste sa castige nici in fata celor de la Torpi Targu Mures (Volei masculin – Divizia A1)


Intră acum și în grupul de

Într-un meci din etapa a X-a, CSMU LPS Suceava – Torpi Târgu Mureş 2-3 (21, -18, -21, 18, -9)

Meci deosebit de important în sala „Unirea” din Suceava, acolo unde echipa locală CSMU LPS încerca prima victorie din acest sezon competiţional al Diviziei A1 de volei masculin în disputa cu colega ei de suferinţă, doar un singur punct în clasament la fel ca gruparea suceveană, Torpi Târgu Mureş. La fel ca la fiecare partidă din acest tur de campionat, publicul sucevean iubitor de volei a venit în număr destul de mare să încurajeze formaţia suceveană în pofida comportării modeste a acesteia.

Primul set al partidei dintre CSMU LPS Suceava şi Torpi Târgu Mureş a fost un fel de „plimbare” pentru elevii antrenorului Victor Pancu care s-au impus la 21 în doar 20 de minute. Probabil neobişnuiţi cu micuţa sală „Unirea”, ardelenii au dat o replică modestă fiind depăşiţi la toate capitolele chiar dacă au făcut 21 de puncte.
Publicul sucevean îşi freca bucuros mâinile şi se gândea deja la primul succes al echipei sucevene, dar orice meci se termină când una din formaţii se impune în trei seturi. Aşadar, după un prim set câştigat lejer, sucevenii au fost de nerecunoscut în setul secund în care şi-au amintit din nou că sunt „experţi” în servicii greşite şi preluări anpoda. Aşa cum s-au impus în primul set, la fel de uşor l-au pierdut sucevenii pe cel de-al doilea.

Nimeni nu şi-a făcut nicio problemă, o victorie cu 3-1 valora tot trei puncte la fel ca şi cea cu 3-0. Singurii care nu au fost de acord au fost chiar jucătorii suceveni care au jucat în setul al treilea mai slab ca în setul doi. Apatici şi lipsiţi de reacţie, elevii profesorului Victor Pancu au fost conduşi la şase-şapte puncte diferenţă pe toto parcursul setului trei pe care l-au pierdut la 21.

Încurajaţi de spectatorii prezenţi în tribune şi de antrenorul Victor Pancu, voleibaliştii suceveni au o tresărire de orgoliu şi egalează situaţia la seturi, 2-2, după o evoluţie mai consistentă, un blocaj mai atent şi o serie de servicii foarte bune a lui Giurcă.

Acum la 2-2 şi un succes în tie-break era bun pentru gazde. Din păcate, la fel ca şi în jocul cu Explorări Baia Mare, sucevenii s-au speriat parcă de victorie şi au făcut toate greşelile posibile în cel mai scurt set din volei care se joacă doar până la 15 şi fiecare punct este vital. Pe lângă două servii greşite ale lui Ursachi şi Someaşan, care au riscat atunci când trebuie să fii foarte exact şi concentrat, două preluări gafate de Orăşanu şi acelaşi Ursachi, sucevenii au atacat previzibil, au fodt blocaţi şi totul s-a terminat. După aproape două ore de joc, CSMU LPS Suceava – Topri Târgu Mureş 2-3 la capătul unui joc în care s-a putut observa labilitatea psihică a jucătorilor gazdă şi lipsa lor de nrev în pofida faptului că şi-au dorit foarte mult victoria. Punctele s-au împărţit după acest joc, dar inegal, oaspeţii au luat două iar sucevenii doar unul şi au rămas tot pe ultimul loc al clasamentului Diviziei A1 de volei masculin.

CSMU LPS Suceava: Sasu, Huţuleac, Pietraru, Giurcă, Olteanu, Orăşanu, Ursachi, Bocancea şi Someşan.


Intră acum și în grupul de