DSP recomanda spitalelor din judet sa acceseze fonduri pentru reabilitarea sistemelor de incalzire (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a trimis adrese spitalelor din judeţ prin care le recomandă să poarte discuţii cu primăriile din localităţile unde se află pentru a accesa fonduri pentru reabilitarea sistemelor de încălzire, în programe de genul „Casa verde”.

Este vorba despre Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire- beneficiari fiind unităţi administrativ-teritoriale, instituţii publice şi unităţi de cult. „Este o oportunitate pentru spitale. Dacă aceste unităţi împreună cu primăriile ar avea şi bani, ar fi excepţional. Potrivit programului, finanţarea nerambursabilă este de până la 90 la sută”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.

De altfel, cei interesaţi pot găsi ghidul de finanţare la Comisariatul Gărzii Regionale de Mediu Suceava.

Beneficiarii au posibilitatea înlocuirii surselor convenţionale (clasice) de încălzire cu minim de investiţie din fonduri proprii şi susţinerii dezvoltării unor energii curate care vor reduce impactul asupra mediului asociat generării energiei convenţionale şi vor creşte independenţa energetică.

Avantajele pe termen scurt, mediu şi lung sunt concretizate în: amortizarea rapidă a contribuţiei proprii de 10%, prin reducerea facturilor pentru la utilităţi, respectiv încălzire; reducerea poluării mediului prin scăderea emisiilor; protejarea resurselor neregenerabile; energia fotovoltaică şi eoliană reprezintă o soluţie viabilă pentru locaţiile care nu beneficiază în prezent de racordare la reţeaua naţională de electricitate.


Intră acum și în grupul de