Targ de Craciun cu produse realizate de persoane cu dizabilitati, la Baumax


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS) invită sucevenii să viziteze până pe 24 decembrie 2010, între orele 10-16, standurile amenajate în magazinul bauMax din Suceava în cadrul Târgului de Crăciun cu produse realizate de persoane cu dizabilităţi. Potrivit Alinei Stredie, PR manager al AREAS, prin intermediul Clubului „Împreună”, asociaţia este partener în proiectul „Împreună putem reuşi!”, proiect iniţiat de bauMax şi Federaţia Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România ONPHR.

„Scopul acestui proiect este de a încuraja activitatea lucrativă a asociaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi prin punerea la dispoziţia acestora, în mod gratuit, a spaţiilor de desfacere şi prezentare din reţeaua de magazine bauMax. În acelaşi timp, proiectul evidenţiază capacităţile extraordinare ale persoanelor cu dizabilitaţi şi contribuie la înlăturarea barierele sociale”, spune Alina Stredie.

La proiect participă 13 asociaţii selecţionate de către Federaţia ONPHR, din toate oraşele în care se află magazine bauMax. Asociaţiile partenere din cadrul proiectului expun şi oferă spre vânzare produse confecţionate de către persoane cu dizabilităţi. Printre cele 13 asociaţii selectate se află şi AREAS, prin intermediul Clubului „Împreună”.

Clubul de zi „Împreună” a luat fiinţă în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din Austria prin Programul „Pro mente Goes Eastern Europe” şi derulat în perioada octombrie 2005 – martie 2008. „Cele mai importante rezultate ale proiectului sunt vizibile şi astăzi, prin dezvoltarea de servicii în cadrul Clubului „Împreună”, centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi psihiatrice, în parteneriat cu DGASPC Suceava”, menţionează Alina Stredie.

Principalele servicii oferite de Clubul „Împreună” pentru beneficiarii săi: sunt dezvoltare de abilităţi civice şi de comunicare, organizare de ateliere creativ-ocupaţionale, instruire în utilizarea PC-ului şi comunicare într-o limbă straină, consiliere psihologică, juridică şi socială, profesională, formare şi mediere pe piaţa muncii, organizare de seminarii şi campanii tematice.


Intră acum și în grupul de