Inscrierile la concursul de fotografie pentru amatori „Scene de strada”, pe ultima suta de metri


Intră acum și în grupul de

Fotografii amatori din municipiul Suceava care au fost invitaţi de administraţia publică locală, la începutul lunii februarie, să participe la concursul internaţional de fotografie Scene de stradă, proiect cultural derulat la iniţiativa oraşului francez Laval, cu care oraşul nostru este înfrăţit, se mai pot înscrie în competiţie până la data de 15 aprilie.

În cadrul proiectului, sunt invitate să participe toate cele 8 oraşe partenere ale francezilor din Laval, printre care se numără: Boston, din Marea Britanie, Halkidiki, din Grecia, Gandia, din Spania, Garango, din Burkina Faso, Laval, din Canada, Mettmann, din Germania, Lovetch, din Bulgaria, Suceava, din România.

Potrivit Ramonei Hrecinic, consiliera primarului Ion Lungu, concursul se adresează exclusiv locuitorilor orașului Suceava, oferind sucevenilor, fotografi amatori, posibilitatea de a-și exprima mândria civică de locuitori ai orașului lor.

Potrivit regulamentului, concursul este deschis amatorilor, care vor realiza fotografii digitale, exclusiv în limitele geografice teritoriale ale orașului Suceava, tema specifică aleasă intitulându-se Scene de stradă. Aceasta va permite ilustrarea diverselor fațete de viață și culoare ale orașului, la discreția ochiului fotografului.

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: nivelul Tineri (rezervat fotografilor sub 20 de ani), respectiv nivelul Toate vârstele (indiferent de vârstă), fiecare participant trebuind să trimită o singură expediere pe nivel. Este important de specificat faptul că tinerii pot participa la unul sau altul dintre nivele prezentate, sau chiar la ambele, dar cu o singură fotografie pentru fiecare nivel.

Conform consilierei primarului Sucevei, fiecare oraş partener va trimite la Primăria Laval, până la data de 15 mai, un set de 30 de fotografii, câte 15 pentru fiecare secţiune. Prima selecţie va fi efectuată de o comisie formată la Primăria Suceava, cu ajutorul asociaţiei fotografilor profesionişti. Juriul de la Laval va selecta câte trei fotografii la fiecare secţiune, de la fiecare oraş partener, iar la final se vor organiza expoziţii în toate cele 9 oraşe implicate în proiect. Cele mai reuşite fotografii vor fi premiate.

“Înscrierile în concurs rămân deschise până la data de 15 aprilie, fotografiile trebuind trimise pe adresa mea de e-mail [email protected]. Fiecare expediere trebuie să conțină fotografia însoțită de o scurtă descriere (legendă), indicând locul de fotografiere și interesul deosebit stârnit autorului. În expediere se vor specifica datele personale ale fotografului (numele, prenumele, data nașterii, adresa poștală, adresa electronică, respectiv e-mail-ul, număr de telefon)”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Ramona Hrecinic, care pentru relaţii suplimentare referitoare la concurs, poate fi contactată direct la sediul Primăriei Suceava.


Intră acum și în grupul de