Ambasadorul SUA in Romania, in vizita la Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a prezentat miercuri, ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, Mark Gitenstein, oportunităţile de afaceri din judeţul Suceava, în special în domeniul turismului şi în zootehnie. „A fost o discuţie agreabilă, excelenţa sa vorbind despre originile lui din Nordul Moldovei. De asemenea, dumnealui s-a arătat interesat de istoria şi tradiţiile din judeţul Suceava, precum şi de potenţialul de investiţii din această zonă. Astfel, am discutat despre oportunităţile de investiţii în turism, zootehnie, dar şi despre domeniul protecţiei sociale, dumnealui fiind interesat în special de parteneriatul pe care noi vrem să-l încheiem cu Mănăstirea Bogdana”, a declarat Gheorghe Flutur.

Programul ambasadorului SUA, aflat într-o vizită oficială în judeţul Suceava, a inclus o vizită la Palatul Administrativ, unde după o scurtă discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat la o întâlnire cu mai mulţi elevi din judeţul Suceava, în cadrul unei dezbateri care a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

În jurul prânzului, Mark Gitenstein a participat la o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi prefectul judeţului, Sorin Popescu, în cadrul unui dejun oferit de Ambasada SUA la complexul „Continental – Arcaşul”.

Şeful administraţiei judeţene i-a oferit înaltului oaspete un coş cu ouă încondeiate, o machetă a mănăstirii Voroneţ şi un CD conţinând concertul „Clopotele Bucovinei”. La finalul întâlnirii, ambasadorul SUA a spus că doreşte să revină în judeţul Suceava în cursul acestei veri, pentru a vedea modul în care a fost realizat parteneriatul dintre CJ Suceava şi Mănăstirea Bogdana.


Intră acum și în grupul de